Hungaroring

2 órája

Holland győzelem született a Forma–2-esek sprintversenyén

Richard Verschoor, a Trident istálló holland versenyzője nyerte a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíj szombati második betétfutamát, a Forma–2-esek sprintviadalát a Hungaroringen.

MW

Elrajtol a Forma-2 bajnokság sprintfutama a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A pole pozícióból induló 23 éves pilóta sikerét kitörő örömmel fogadta a célegyenesben lévő Super Gold tribünön helyet foglaló holland szurkolótábor, amely elsősorban az F1-ben címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen miatt van jelen a mogyoródi létesítményben.

A 28 körös viadal során remekül szórakoztak a nézők, a futam első felében ugyanis Andrea Kimi Antonelli, a Prema Racing 17 éves tehetsége nemcsak megszorongatta, hanem le is hagyta Verschoort, akinek azonban később sikerült visszaszereznie az első helyet.

A holland győztes mögött Kush Maini, az Invicta Racing indiai versenyzője ért célba másodikként, míg Victor Martins, az ART istálló francia pilótája harmadikként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!