Kiemelkedő kínálatok

2 órája

Michelin-csillagos séfek készítik a versenyzők ételeit az olimpiai faluban

Négy Michelin-csillagos séf felel az olimpiai faluban a sportolóknak felszolgált ételekért. A párizsi olimpiára egy 3500 férőhelyes éttermet építettek, ahol a sportolók számára naponta 1200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak a negyvenezres menüből. Magát az olimpiai menüt sztárszakácsok és sporttáplálkozási szakértők közösen dolgozták ki – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Michelin-csillagos séfektől kapják az ételt az olimpikonok

Forrás: AFP

Fotó: David Goldman

 A sportolók a világ legnagyobb éttermébe érkeznek. Bízom abban, hogy már az építészeti megoldásaink is lenyűgözik a sportolókat, akárcsak az általunk kínált, a francia ízvilághoz kapcsolódó menüsor

mondta Philip Wurz, a Párizs 2024 élelmezésért felelős vezetője a The Guardiannek. Wurz hozzátette, a francia szervezők szívesen emelték a színvonalat, miután elolvasták, hogy a londoni olimpia idején a sportolók az ételeiknek 20 százalék a McDonald’sban fogyasztották el.

Most sokkal egészségesebb a menü

– állította az élelmezésért felelős vezető.

Kiemelkedő kínálatok közzé tartoznak például a növényi alapú ételek, ugyanis a menü 30 százaléka növényi alapú. Az alapanyagok 80 százaléka francia, a húsok pedig száz százalékban hazaiak. Továbbá a sajtkínálatukban olyan magas minőségű sajtok szerepelnek, mint a comte és a brie de meaux. Naponta 800 bagettet sütnek, és a sütemények széles választékát kínálják – adta hírül az Inside the Games. 

A sportolók körében népszerűek a csirkeételek és a lazac, a csirkemellfilé és a csirkenyárs, így ezekből is töménytelen mennyiségben lehet kapni. 

De ezek mellett helyet kaptak a croissant, a buggyantott tojás, az articsókakrém és szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék is – írja a Magyar Nemzet.

Ugyanakkor ha egy ország küldöttségének különleges kívánsága van, a szervezők azt is megpróbálják teljesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!