Rátett egy lapáttal a magyar klasszis, de nem volt elég

13 órája

Óriásit úszott újra Milák, de Léon Marchand lehajrázta

Megvan a második magyar érem a 2024-es olimpián, Milák Kristóf ezüstérmet szerzett a 200 méter pillangó döntőjében fantasztikus idővel. Egyedül a hazaiak kedvence Léon Marchand volt jobb nála egy rekord teljesítménnyel.

Kvanduk Bence

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Remekül kezdte Milák Kristóf a döntőt, s az első hossz után nagyjából 6 tized volt közte, s az üldözők között, 24.32-vel fordult. Sőt, 150 métert követően is irányította az úszást, de 3 tizedre csökket az előnye. Az utolsó tíz méteren aztán a francia Léon Marchand megelőzte, s a második helyre szorította a magyar klasszist. A hazaiak kedvence 1:51.21-es olimpiai csúccsal győzött, a magyar klasszis 54 tizeddel maradt le.

Milák ezüstje a magyar küldöttség második dobogós helyezése lett. A magyar úszó nem tudta leplezni csalódottságát, s még jó néhány másodpercig a kötélen ült hitetlenkedve.

A női 200 méter pillangó középdöntőjében Kapás Boglárka a hetedik lett futamában 2:09.23-as idővel, így nem jutott be a fináléba. Összesítésben a 14. helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!