Dicsőség

17 órája

Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom, a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedikek lettünk az olimpia éremtáblázatán – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.

MW

A magyar sportolók bevonulnak a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A miniszter bejegyzésében emlékeztetett rá: vasárnap véget ért a párizsi olimpia, „amely alapvetően meghatározta az elmúlt két-két és fél hetünket”, mert „naponta izgultunk a magyar sportolókért és együtt örültünk vagy éppen szomorkodtunk, bosszankodtunk velük”. A miniszter szerint az elmúlt két-két és fél hétnek számos tapasztalata és tanulsága volt.

Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy Magyarország továbbra is globális sportnagyhatalom

– írta, megjegyezve, az éremtáblázaton Magyarország a világ 95. legnagyobb népességű országaként tizennegyedik lett, „európai összevetésben hatodikak, Közép-Európában utcahosszal első”.

Nálunk sokkal nagyobb, népesebb, gazdagabb és erősebb országok is csak bottal üthetik a nyomunkat

– jegyezte meg.

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

Szijjártó Péter szerint az olimpiai éremtáblázat első 10-12 helye „általában ki van bérelve a világ legnagyobb és legerősebb országai számára”, „mindig itt van az összes G7-es, Kína, Korea, Ausztrália – s persze az oroszok, ha indulhatnak”. Hozzátette: 

„Az igazi verseny innen indul, s ennek a versenynek mi idén is az élén végeztünk Új-Zéland, Üzbegisztán és Spanyolország társaságában.”

Mint írta, összesen 15 ország volt képes legalább öt aranyat nyerni, „köztük mi, magyarok”. „Dicsőség minden szinten” – jegyezte meg, és 

megköszönte a sportolóknak és a felkészülésüket segítő szakembereknek, „hogy újfent dicsőséget hoztak Magyarországnak”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában