Ebből is tanulni fog

5 órája

Pusztai Liza, a női kardcsapat tagja rengeteg gyűlöletet kapott, amit nehéz feldolgoznia

A párizsi olimpia vívóversenyein női kardcsapatunk (Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Battai Sugár) múlt szombaton csak a hatodik helyen végzett, a negyeddöntőben a Japán elleni 45-37-es vereség pedig alapvetően azért következett be, mert az ötödik asszóban Pusztai Liza beleszaladt egy 9-0-s vereségbe. A magyar sportoló az Instagramon szomorúan mesélt arról, hogy rengeteg gyűlöletet kapott.

MW

Pusztai Liza a 2024-es párizsi nyári olimpia női kard csapatversenyében

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A női kardcsapatok versenyében a Magyarország–Japán találkozón a Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Battai Sugár összetételű csapatunk a negyedik asszó után 20-16-ra vezetett, de az ötödikben Pusztai – aki 5-3-as vereséggel kezdett – 9-0-ra veszített Fukusima ellen, vagyis 20-25 lett az állás. Az utolsó párban a lecserélt Pusztai helyére beküldött Battai 37-40-es állásnál 5-0-ra veszített, 45-37-re kikaptunk. Az 5-8. helyért Pusztai már nem vívhatott, a szabályok szerint visszacserélésre nem volt lehetőség, és csapatunk végül a hatodik helyet szerezte meg – emlékeztet a Magyar Nemzet.

BATTAI Sugár Katinka; SZÛCS Luca; MÁRTON Anna; PUSZTAI Liza
Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca (b-j), a magyar csapat tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kard csapatversenyén
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az időnként extravagáns megjelenésű, és ilyen stílusban is nyilatkozó Pusztai Liza az M4 Sportnak a következőt mondta, nem tagadva meg önmagát.

Sajnos ez ma nem az én napom volt, engem nagyon megnyomott ez a teher. Látszott is az asszóm közepén, hogy teljesen elmentek nekem otthonról, de legalább most már tudni fogom, hogy Los Angelesre jobban fel kell erre készülnöm, mert az olimpia tényleg teljesen más, nagyon sok impulzus ért a páston amellett, hogy ideggyenge is voltam kicsit

mondta Pusztai Liza, aki a csapatverseny előtt egyéniben a legjobb 16-ig jutott.

Pusztai kapcsán pedig azt is meg kell említeni, hogy együttesünk befejező embereként nagyon sokszor fordított nagy hátrányból, de az is tény, most a japánok elleni mérkőzés rajta ment el, amivel ő is tisztában van. Ám a súlyos vereségének olyan következményei is lettek, amivel ő sem számolt, és érthető, hogy ezt nehéz feldolgoznia.

Pusztai Liza a következőket posztolta az Instagram-oldalán:

Sokat gondolkoztam rajta, hogy ezt leírjam-e, de végül úgy döntöttem, hogy jobb, ha kiadom magamból. Természetesen nyerni mentem, ez sajnos pont most nem sikerült, nyilvánvaló, hogy csalódottan távoztam a második olimpiámról. Úgy érzem, a rengeteg munkát beleraktam, a páston mindent megtettem, de sajnos ilyen a sport, nem mindig jön ki a lépés. Elszomorít a rengeteg gyűlölet, ami egyes emberekben lakozik, ezt még idő lesz feldolgoznom. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki viszont mellettem van ebben az időszakban is. Ebből is tanulni fogok, hogy legközelebb még erősebben térhessek vissza.

Minderre Márton Anna így reagált: „Szeretünk babám” – és egy piros szívecskét is odatett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában