Őrület

2024.06.09. 18:14

Háborús pszichózisban szenvednek a nyugati politikusok

A Die Weltwoche-nak adott interjút Alekszandar Vucsics. A szerb államfő felhívta a figyelmet: a nyugati országok fegyvereinek bevetése orosz területek ellen a jelenlegi helyzet további romlásához vezet.

MW

Volodimir Zelenszkij ukrán (b) és Joe Biden amerikai elnök az elesett katonák emlékfalának megkoszorúzásán a kijevi Szent Mihály-székesegyháznál

Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Fotó: -

A szerb államfő szerint nem vagyunk messze egy nagyobb összecsapástól. „Ez hónapokon belül bekövetkezhet, sőt még az is lehet, hogy előbb” – húzta alá Vucsics, aki szerint Putyin orosz elnök legyőzése a Nyugat legfőbb célja.

Az, hogy a nyugati országok jóváhagyták, hogy Ukrajna a fegyvereiket orosz területek elleni támadásokhoz használja, csak a helyzet további romlásához vezet. Erről is beszélt a Die Weltwoche-nak adott interjújában Alekszandar Vucsics. A szerb államfő úgy fogalmazott, a nyugati vezetők azt állítják, hogy Putyin egy imperialista diktátor, aki Ukrajna után más országokat is megtámadna, és ez az oka a háborúnak. A köztársasági elnök viszont ezt másként látja.

Elítéljük az Ukrajna elleni támadást. De az összetettebb és bonyolultabb, ha párhuzamoz akarunk vonni, meg kell nézni, mit tettek Szerbiával 1999-ben és 2008-ban? Erre nincs válasz.

– mondta Vucsics, aki szerint Putyin most Koszovó precedensét használja fel az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban. A balkáni vezető szerint ez nem jó a szerbeknek, de elismeri, az orosz elnök helyében ő is ezt tenné.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy mindenki csak a háborúról beszél, a békéről pedig senki sem. A béke ma tiltott szónak tűnik. Azt mondják, győzni kell, hogy a jövőben biztosítsák a békét. Senki nem beszél a békéről és a tárgyalásokról, amelyhez az is szükséges, hogy a másik fél is ott üljön az asztalnál. Nagyon furcsa, hogy senki sem próbálja megállítani a háborút – jelentette ki a nyugati, háborús pszichózisban szenvedő politikusokkal kapcsolatban az elnök.

A teljes interjút feldolgozta a Magyar Nemzet, amit IDE KATTINTVA olvashat el.




 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában