Tragédia

2024.06.02. 19:46

Már halálos áldozata is van a németországi heves esőzésnek

Az áldozat egy tűzoltó, aki három társával egy család mentésére indult, de a járművük felborult.

MW

Két nő sétál Reichertshofen központjának egyik elárasztott utcáján

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Sven Hoppe

Meghalt egy tűzoltó Németországban egy árvízi mentőakció során.

A tűzoltó egy gumicsónakkal egy család mentésére indult három másik társával a bajorországi Pfaffenhofen városában szombaton késő este, amikor a jármű felborult. A férfi holttestét vasárnap kora reggel találták meg - közölte a pfaffenhofeni járási hivatal szóvivője.

A másik három tűzoltót kimentették.

Floods in Bavaria - Günzburg
Kertes házat öntött el a víz Günzburgnál
Fotó: Matthias Balk / Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

A Stuttgarttól délre fekvő Sváb-Alpok térsége, valamint Augsburg, Nürnberg, Bamberg és Regensburg környékét különösen veszélyeztették a vasárnapi záporok és zivatarok. Bajorország több járására katasztrófariadót rendeltek el.

A német hadsereget is bevetették, mert a térségben megduzzadtak a folyók. Jelenleg mintegy 20 ezer ember segédkezik a természeti csapás következményeinek elhárításában. A

 német belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint mintegy háromezer embert evakuáltak, és a Münchentől nyugatra fekvő Memmingenben kiürítettek egy börtönt, amelynek száz rabját a közeli intézményekben helyezték el.

A heves esőzések miatt több közúti baleset történt.

Floods in Baden-Württemberg - Heidelberg
Baden-Württemberg tartományban Heidelberg óvárosát fenyegeti a megáradt folyó
Fotó: Boris Roessler / Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Schwäbisch Gmünd városában egy Intercity gyorsvonat siklott ki földcsuszamlás következtében szombat este. A Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság közleménye szerint a 185 utast szállító szerelvényen nem voltak komolyabb sérülések, de a Stuttgart és München közötti fontos vasútvonalon a vonat vasárnapi elvontatásáig szünetelt a közlekedés. A tájékoztatás szerint az első két vagon siklott ki a vágányról, de nem borultak fel. A DB egyben figyelmeztetett arra, hogy az időjárásra tekintettel hétfőn is fennakadásokra lehet számítani.

Német kormányzati körök szerint Olaf Scholz kancellár hétfőn utazik a katasztrófa sújtotta területre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában