Kemény választ ígér a Kreml a rakétatelepítésre – frissül

877. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az orosz védelmi minisztérium 2024. július 16-án közreadott videójáról készített képen orosz katonák 100 milliméteres Rapira páncéltörő ágyút töltenek meg lőszerrel Ukrajnában.

Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Fotó: -

Cikkünk frissül!

Kemény választ ígér a Kreml a rakétatelepítésre

Szergej Rjabkov moszkvai külügyminiszter-helyettes közölte, Oroszország nem zárja ki újabb nukleáris rakéták telepítését válaszul arra, hogy az Egyesült Államok nagy hatótávolságú hagyományos fegyvereket telepít Németországba.

Washington a múlt héten közölte, hogy 2026-tól megkezdi az SM-6-ot, a Tomahawkot és az új hiperszonikus rakétákat magában foglaló fegyverek állomásoztatását Németországban, ezzel demonstrálva elkötelezettségét a NATO és az európai védelem iránt.

ORFK: több mint 14 ezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határszakaszon 6903-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7348-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez történt csütörtökön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában