Illegális migráció

2024.07.15. 10:36

Migránsokat, fegyveres embercsempészt vettek őrizetbe a magyar határ közelében

Az elmúlt hónapok viszonylagos nyugalma után ismét fegyveres embercsempészt vett őrizetbe a szerb rendőrség a magyar határ közelében – adta hírül a Magyar Nemzet. A Vajdaság északi részén élők attól tartanak, hogy visszatérnek az illegális bevándorlók, és ismét a félelem uralja majd a hétköznapokat.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

A szabadkai rendőrség arról tájkoztatott, hogy a szerb belügyminisztérium egységei több, egymástól független akcióban két külföldi állampolgárt tartóztattak le, és 14 illegális migránst gyűjtöttek be. A vajdasági Pannon Rádió és Televízió arról ír, hogy a gyanú szerint a szerb–magyar államhatárhoz tartottak a bevándorlók, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek.

A Tőzegbányának nevezett részen egy 33 éves georgiai állampolgárt találtak a rendőrök, aki a közlemény szerint egy belgrádi rendszámú Chryslert vezetett, míg a további ellenőrzés során nyolc török, négy szír és két iraki állampolgárt találtak a járműben. A rendőrség gyanúja szerint nekik fizetni kellett volna a magyar határig történő szállításért, majd annak illegális átlépéséért.

A gyanúsítottat illegális határátlépés és embercsempészet gyanúja miatt 48 órára őrizetbe vették, majd bűnügyi feljelentést tettek ellene.

A cikk egy másik hatósági közleményt is idéz, amely szerint egy másik akcióban, amelyet szintén ezen a területen hajtottak végre a belügyminisztérium tagjai, egy fegyveres afgán állampolgárra bukkantak, akinél pisztoly és töltény is volt. Őt is 48 órás őrizetbe helyezték fegyver és robbanóanyag illegális előállítása, birtoklása, valamint fegyverkereskedelem gyanúja miatt – közölte a hatóság.

Amint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, az elmúlt hónapok kivételével szinte háborús állapotok uralkodtak a magyar–szerb határ mentén. Az erőd területeket a helyibeliek messze kerülték, mert azokat az embercsempészek és a migránsbandák uralták.  

A cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában