Kétes magatartás

2 órája

Nem áll messze az erőszak a baloldali politikusoktól

A baloldal számára a durva politizálás szinte már mindennapos, egyúttal pedig a fizikai erőszaktól, valamint a fenyegetésektől sem riadnak vissza.

MW

A Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetés résztvevői az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A baloldal által elkövetett erőszakos cselekményeket a Magyar Nemzet gyűjtötte össze cikkében. Az ellenzék durva magatartására a legújabb példa Radnai Márk, a Tisza Párt új alelnöke, aki korábban a színházi életben és a televíziós szakmában is dolgozott. „Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad” – fogalmazott korábban Magyar Péter pártjának politikusa, aki egy újságírót fenyegetett meg, amiért nem értékelte az egyik előadását. 

Radnai korábban is részt vett a Tisza kampányeseményein, azonban eddig hivatalosan nem töltött be pozíciót a párton belül. Emellett Radnai Márk ott volt az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen Magyar Péterrel, amikor a Tisza Párt politikusa egy őt videózó férfi telefonját elvette, majd a Dunába dobta. Magyar Péter erősen ittas volt és fiatalkorú lányokkal táncolt, ezekről több videófelvétel is készült.

Garázdaság miatt elítélt DK-s politikus

Emlékezetes, hogy 2018 decemberében baloldali politikusok törtek be az MTVA székházába, aminek eredményeképp a DK-s Varju Lászlót garázdaság miatt ítélte el a bíróság. Az ötlet tehát nem új keletű a baloldalon, sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a közteleví­zióra és a közrádióra. A két napig tartó ostrom céljáról azt állították, hogy követeléseket akarnak beolvasni.

Az akcióhoz több, azóta elhíresült pillanat kapcsolódik, ilyen volt, amikor Varju László DK-s országgyűlési képviselő nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, vagy amikor Kunhalmi Ágnes (MSZP) nekiugrott egy csukott ajtónak, majd színpadias esést produkált. 

Botrányos kampányrendezvények, ütlegelések és fojtófogás

2018 áprilisában, a baloldal választási veresége után az LMP-s Sallai Róbert Benedek leköszönő volt országgyűlési képviselő az etikai bizottsági meghallgatásán állítólag megpróbálta megütni, végül székestül felborította Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről. Az ügy azzal zárult, hogy a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítélete szerint Sallai nem követett el testi sértést és garázdaságot, ugyanakkor becsületsértés miatt egy év próbaidőre bocsátották.

Sokszor azonban nem kímélik a rendezvényeiken megjelenő közönséget sem. 2021-ben Hajdúhadházon, egy kampányrendezvényen Jakab Péternek, a Jobbik exelnökének testőre és sofőrje rátámadt egy kutyáját sétáltató járókelőre. A letepert férfi nem volt más, mint Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője. A férfit agresszívan földre vitték, brutális fojtófogást alkalmazva. A botrányos esetről mobiltelefonnal felvételt készítettek az arra járók, ami a Ripost birtokába jutott, és így került a nagyközönség elé. Még 2021 nyarán szintén dulakodás alakult ki Márki-Zay Péternek egy szegedi fórumán, miután a baloldali politikus stábjából egy testes férfi durván lökdösni kezdte az esemény egyik résztvevőjét, akinek az volt a „bűne”, hogy kritikus kérdést intézett a szónokló városvezetőhöz.

A Magyar Nemzet cikke IDE KATTINTVA folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában