Merénylet

15 órája

Lövöldözés történt egy boszniai gimnáziumban (frissült)

Hárman meghaltak szerdán a nyugat-boszniai Sanski Most egyik gimnáziumában, miután egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra, az elkövető súlyosan megsebesült, amikor megpróbált önmagával is végezni – közölte rendőrségi közleményekre hivatkozva internetes oldalán az Oslobodjenje című napilap.

MW

Rendőrök a nyugat-boszniai Sanski Most gimnáziuma előtt 2024. augusztus 21-én, miután egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra

Forrás: MTI/AP

Fotó: Edvin Zulic

A fegyveres merénylet tényét a lapnak Adnan Beganovic, a helyi rendőrség szóvivője erősítette meg. Mint mondta: 

az iskola szóban forgó kisegítő alkalmazottja katonai fegyvert, géppisztolyt használt, és meggyilkolta az iskola igazgatóját, a titkárát és egy tanárt. A támadó magával is végezni akart, súlyos sebesülésekkel szállították a Banja Luka-i kórházba.

Az N1 regionális hírtelevízió információi szerint a lőfegyveres merénylet előzménye, hogy a férfi vitába keveredett az iskola vezetésével.

Rendőrök a nyugat-boszniai Sanski Most gimnáziuma előtt 2024. augusztus 21-én, miután egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra
Fotó: Edvin Zulic / Forrás: MTI/AP

A nyugat-balkáni országokban nem jellemzőek az iskolai támadások, de tavaly Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is történt hasonló eset. A kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a lakosságnál illegálisan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában