HUNOR

2 órája

Már Amerikában készülnek küldetésükre a magyar űrhajósok

Peggy Whitson tapasztalt asztronauta vezetésével megkezdődött a magyar űrhajós és tartalékosának felkészítése az Ax–4 misszióra – tudatta közösségi oldalán a HUNOR – Magyar űrhajós program.

MW

Elkezdődött a magyar űrhajósok felkészítése Amerikában

Forrás: HUNOR - Magyar Űrhajós Program Facebook-oldala

A kiképzés első napján a küldetéssel kapcsolatos legfontosabb információk hangzottak el. Bemutatkoztak az Axiom Space különböző szervezeti egységeinek szakemberei, akik nemcsak a tréning során, hanem a felbocsátás alatt is az űrhajósok munkáját segítik majd – írják a posztban, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki.

Az Axiom Space Ax–4 küldetésének teljes legénysége múlt hét kedden érkezett Houstonba , hogy megkezdjék kiképzésüket. 

A houstoni központú Axiom Space hivatalosan is bejelentette, hogy Magyarországgal, Lengyelországgal – az Európai Űrügynökség támogatásával – és Indiával partnerségben a három nemzet egy-egy űrhajósát küldi fel a Nemzetközi Űrállomásra következő küldetése, az Axiom Mission 4 (Ax–4) részeként.

A küldetés amerikai parancsnoka, Peggy Whitson mellett Kapu Tibor és a lengyel Slawosz Uznanski küldetésspecialisták, valamint az indiai Shubhanshu Shukla pilóta lesz a legénység tagja.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában