Virágzik a korrupció az ukrán hadkiegészítő parancsnokságoknál – frissül

911. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Ukrán katonák egy SZ60 típusú, egycsövű légvédelmi gépágyúval lövik az orosz állásokat a frontvonalnál

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jakiv Liasenko

Cikkünk frissül!

Virágzik a korrupció az ukrán hadkiegészítő parancsnokságoknál

Dollármilliókat keresnek az Ukrajnában csak új kasztként számon tartott hadkiegészítő tisztek. Még úgy is bőven jut nekik, hogy köztudott: a korrupciós bevételük nagyobb részét Kijev kapja. Amikor azonban elfelejtenek felfelé is osztani, jönnek a kézzel vezérelt szolgálatok, hogy megrendszabályozzák őket – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Ismét eljött annak az ideje, hogy az ukrán korrupcióellenes szervek lecsapjanak az országban működő hadkiegészítő parancsnokságokra, melyekről köztudott, hogy a bűn melegágyai. A napokban sok színes fénykép készül arról, amint maszkos emberek hatolnak be az ukrán nép által mélységesen gyűlölt TCK-ba, (hadkiegészítő központ ukránul - a szerk.) hogy letartóztassák a korrupt egyenruhás hivatalnokokat, akik 30 hónapja fejik a nép egyszerű gyermekeit. Persze ezekről a kamerák előtt játszódó letartóztatásokról mindenki jól tudja: csak azért történnek, hogy a hatalom egy kicsit kiengedje a szelepet, és a lakosság is meg legyen elégedve.

Legutóbb az egyik Kijev megyei toborzóiroda parancsnokánál tartottak házkutatást, akinél 1 millió 200 ezer dollárt találtak. Mindez valószínűleg csak a jéghegy csúcsa, a többit általában elveszik a nyomozók, hogy másnak is jusson belőle. És, hogy miből van ez a pénz? Természetesen a megvesztegetésekből, hiszen manapság a katonai szolgálat elkerülése a legnagyobb biznisz Ukrajnában.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

Ukrajna katonai repülőteret támadott a volgográdi régióban, Oroszországban 

A volgográdi Kalacs-na-Donu lakói dróntámadásról és az azt követő tűzről számoltak be. A Marinovka katonai repülőtér 20 kilométerre található a várostól – írja a Magyar Nemzet.

Tűz ütött ki egy dróntámadás után helyi lakosok szerint a Marinovka katonai repülőtéren, miután robbanásokat hallottak – számolt be az Astra Telegram csatorna.

Volgográd kormányzója megerősítette, hogy dróntámadást alatt volt a repülőtér. „...védelmi minisztérium légvédelmi erői visszavertek egy UAV-támadást a Volgográdi terület Marinovka közelében, a drónok nagy részét megsemmisítették. Az UAV lezuhanása után tűz ütött ki a védelmi minisztérium egyik létesítményének területén. A tűzoltó- és mentőszolgálat azonnal megkezdte a tűz oltását. Sérültek nem voltak” – mondta Andrej Bocsarov.

ORFK: több mint tizenhatezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán–magyar határszakaszon 6920-an léptek be Magyarországra szerdán, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 9285-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 50 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

A szerdai eseményekről itt olvashat:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában