Botrány

22 órája

Újabb fejlemények a fővárosi korrupciós ügyben

A fővárosi korrupciós botrány titokzatos feljelentőjének vallomásából arra lehet következtetni, hogy az ellenzéki vezetésű Kispesten is történhettek visszaélések – írja a Magyar Nemzet.

MW

Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere (k) felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2024. március 27-én. Mellette Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere (b)

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Ezúttal a kispesti önkormányzatot érintő szálával folytata a fővárosi korrupciós botrányról szóló cikksorozatát a Magyar Nemzet. Emlékezetes, az egész ügy azzal kezdődött, hogy a hatóságoknál megjelent egy titokzatos informátor, aki önmagára és több későbbi gyanúsítottra, köztük Kiss László óbudai polgármesterre is terhelő vallomást tett még 2021 decemberében.

A titokzatos feljelentő vallomásában a Gajda Péter vezette, a korábban a Lackner-ügytől hangos kispesti önkormányzatról is említést tett. Ismert, 2019 őszén nyilvánosságra került egy felvétel, amin százmilliós korrupcióról beszélt „kólának” nevezett fehér por és alkohol társaságában Lackner Csaba volt baloldali önkormányzati képviselő. A rendőrség a gazdasági bűncselekmények, illetve droggal kapcsolatos ügyek miatt is eljárást indított, ám eddig sem Lacknert, sem pedig más, komolyabb pozícióban lévő tisztviselőt nem gyanúsítottak meg.

Visszatérve a feljelentőhöz, ő a Gajda Péter vezette kerületről a következőket mondta el kihallgatóinak:

„P. Gábor a 2018-as vége felé azzal keresett meg, hogy a cégemmel az ő segítségével nem vennék-e részt a 2019-es önkormányzati képviselő-választás kampányához kötődő feladatokban. Ez elsősorban reklámtevékenységet jelentett volna, ilyen munkát én korábban soha nem végeztem, és a cégemben sem volt ilyen képesítéssel rendelkező személy, így sem a személyi, sem a tárgyi feltételei nem voltak meg annak, hogy én ilyen tevékenységet végezzek.”

Később a férfi azzal folytatta, hogy P. megnyugtatta, neki csak Gajda Péterrel és az ellenzéki összefogás „egyesüléssel” kell szerződést kötnie, de a munkát ki kell adnia egy alvállalkozónak. A tanú állította: neki megmondták, hogy cégének semmilyen konkrét tevékenységet nem kell végeznie, de az árakat majd úgy határozzák meg, hogy a cégnek 10-15 százalékos haszna maradjon.

„A szerződéseket én gyakorlatilag úgy írtam alá, hogy annak feltételeit senkivel semmilyen módon nem én tárgyaltam le, az alvállalkozókkal és a pártok képviselőivel, valamint a polgármesterrel sem kerültem kapcsolatba. Tudomásom szerint ezeket a tárgyalásokat P. Gábor folytatta le, az én feladatom kizárólagosan abból állt, hogy az elém tett papírokat aláírjam, illetve a cégem számlájára érkező összegeket a P. Gábor által meghatározott összegben és feltételekkel továbbutaljam” – vallotta a feljelentő.

A cikk a folytatása a részletekkel ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában