Orosz külügyminiszter-helyettes: brutális következményei lesznek a nyugati döntésnek – frissül

935. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Ukrán katona egy 155 mm-es tüzérségi lövedékeket visz

Forrás: Anadolu via AFP

Fotó: Diego Herrera Carcedo

Cikkünk frissül!

Orosz üzenet a Nyugatnak, brutális válaszcsapás következik

A külügyminiszter-helyettes szerint Oroszország tudja, hogy a Nyugat már meghozta a döntést, s engedélyezi Kijevnek, hogy orosz belső területeket támadjon. Az orosz politikus szerint ennek brutális következményei lesznek – számol be róla a Magyar Nemzet.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak nyilatkozva elmondta, az Egyesült Államok lehetővé teszi Kijevnek, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel csapjon le mélyen az orosz területekre. Moszkva válasza erre brutális lesz – tette hozzá.

A washingtoni, londoni és más helyszíneken lévő ellenfelek egyértelműen alábecsülik annak a játéknak a veszélyét, amelyet továbbra is játszanak

– mondta Rjabkov.

A cikk folytatása ITT érhető el.

ORFK: több mint 15 500-an érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6237-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9318-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 35 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a közleményben.

Ez történt szombaton:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában