Felsültek

2 órája

Nem sikerült a politikai hangulatkeltés

A PDSZ által a tanév első napjára meghirdetett tüntetés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

MW

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Rosszul mérte fel a helyzetet a Tanítanék Mozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Madách Imre Gimnázium előtt tartott hétfői tüntetéssel, a mobiltelefonok iskolai korlátozása elleni akción, illetve az ezt célzó rendelet ellen fellépő igazgató felmentése elleni tiltakozáson, ugyanis a gimnázium tanárain és diákjain kívül gyakorlatilag senki nem vett részt rajta – írja a Magyar Nemzet.

A lap hozzáteszi: mindezt annak dacára, hogy a civilek politikai hangulatkeltésű demonstrációját néhány párt is támogatta, köztük a Momentum, amely minden ellenzéki megmozduláson feltűnik.

A tanév első napjára meghirdetett politikai alapú tüntetés – miként azt Nagy Ervin elemző, filozófus mondta – azért vallott kudarcot, mert a szülők kezdik megérteni a kormányzat szándékát, az ugyanis nem a digitális eszközök totális tiltása, ahogy ezt a PDSZ is hangsúlyozta, hanem korlátozása.  

Nem totális tiltásról beszélünk, hanem korlátozásról. És a szülők értik, hogy a cél az, hogy a gyermekeket megóvjuk a digitális lét veszélyeitől, biztosítani kell az egészséges testi és lelki fejlődést, és szabályozni kell az okostelefonok használatát az iskolában, ugyanis – és ebben számos pszichológus egyetért – a túlzott használatuk függőséget okoz, rontja a szociális készségeket

– fogalmazott az elemző, aki szerint a rendelkezés és a kormányzati szándék világos, és ezt kezdik megérteni a szülök, ezért ezt a társadalom nagy része támogatja.

Nagy Ervin szerint a Tanítanék Mozgalom és a PDSZ, amely szakszervezetként bejegyzett szervezet, az elmúlt években bizonyította, hogy nem a szakmai érdekérvényesítés a céljuk, hanem a politikai hangulatkeltés.

Számtalan esetben bizonyították az elmúlt években, hogy esetükben nem az oktatásügyeket felvállaló civil kezdeményezésekről, hanem ellenzéki politikai szereplőkről beszélünk

– mondta, hozzátéve: ráadásul olyan politikai aktorokról, amelyek minden oktatást érintő jogszabályváltozásnál politikai hangulatkeltésbe kezdtek: tiltakoztak, tüntetést szerveztek, támadták a kormányt, függetlenül attól, hogy annak a változásnak volt-e politikai következménye, relevanciája, szándéka vagy oka. 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában