Abszurd gondolat

2 órája

A Honvédelmi Minisztérium reagált a The Telegraph cikkére: soha nem lesz nukleáris fegyver magyar földön

A brit lap szerint előretolt légibázissá fejlesztheti az Amerikai Egyesült Államok a Magyar Honvédség kecskeméti légibázisát, sőt azt is emlegeti a cikk, hogy atomfegyvert hordozó F-15-ös vadászbombázók települhetnének hazánkba, megadva a hordozott tömegpusztító eszköz típusát – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

A The Telegraph szerint a kecskeméti támaszpont korszerűsítése annak a tervnek a része, amelyben a NATO keleti szárnyát erősítenék az Oroszország jelentette kockázat miatt

Forrás: Shutterstock

Fotó: zef art

Az Amerikai Egyesült Államoktól olyan kérés, hogy Magyarország területén atomfegyver tárolására kerüljön sor, nem érkezett! Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehetséges.

A kormány ilyen engedélyt nem adott és a jövőben sem tervez ilyenhez hozzájárulni!

 – reagált a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Nemzetnek annak kapcsán, hogy a The Telegraph cikke szerint az Egyesült Államok az Európai Védelmi Kezdeményezés keretein belül fejlesztheti a kecskeméti légibázist, amelyen amerikai, nukleáris fegyverek célba jutattására alkalmas repülőgépek is állomásozhatnak.

A brit lap beszerzési szerződésekre hivatkozva közli, hogy a magyar Gripeneknek és teherszállító repülégepeknek otthont adó légibázisra F–15 Eagle, A–10 Warthog és C–5 Galaxy repülőgépek érkezhetnek. A lap megemlíti, hogy az amerikai légierő korábban F–15-ös és F–16-os vadászgépeket már állomásoztatott Magyarországon, de nem állandó jelleggel. Az USA légierejéhez vagy flottájához tartozó harcigépek gyakorlatok vagy átrepülések során használták a honvédség harcászati repülődandárjának otthont adó repülőteret.

A The Telegraph szerint a kecskeméti támaszpont korszerűsítése annak a tervnek a része, amelyben a NATO keleti szárnyát erősítenék az Oroszország jelentette kockázat miatt. A lap cikkében arra is utal, hogy az esetleg Magyarországra települő F-15-ösök fegyverzetébe nukleáris eszközök is tartoznak.

A cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában