Közel-keleti konfliktus

2 órája

Dróntmadás érte az izraeli miniszterelnök otthonát – frissül

Az izraeli–palesztin háború 377. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Dróntmadás érte az izraeli miniszterelnök otthonát

A Heszbollah Libanonból dróntámadást intézett Benjamin Netanjahu miniszterelnök háza ellen a Földközi-tenger partján fekvő Cézárea városban izraeli kormányzati források szerint. A kormányszóvivő közleménye alapján

Netanjahu és felesége azonban nem tartózkodott a lakásukban a támadás idején.

A szóvivői nyilatkozat nem nevezte meg a támadás helyszínét.

A helyi média drónbecsapódásról számolt be „Netanjahu házának közelében”.

Drone launched from Lebanon strikes Netanyahu’s residence in northern Israel
Az izraeli biztonsági erők tagjai Benjamin Netanjahu miniszterelnök rezidenciája közelében a támadást követően
Fotó: Anadolu via AFP / Forrás: Mostafa Alkharouf

Az izraeli hadsereg szombati közleménye úgy fogalmazott, hogy „egy Libanonból indított drón csapódott egy épületbe Cézáreában, ahol Benjámin Netanjahu miniszterelnök él”. Az izraeli hadsereg két másik „pilóta nélküli repülő tárgy” elfogását jelentette, valamint közölték, hogy senki sem sérült meg.

Légiriadó volt Tel-Avivban is, Cézáreától 55 kilométerre délre, mivel a jelentések szerint egy drón megközelítette a Glilot negyedet, ahol az izraeli Moszad külföldi hírszerző szolgálat központja és egy másik hírszerző központ is található.

A Hamásszal szövetséges libanoni síita milícia, a Hezbollah a gázai háború tavaly októberi kezdete óta szinte naponta lő kí rakétákat és indít drónokat Izraelre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában