Diplomácia

2024.10.22. 13:10

Orbán Viktor Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt Párizsban

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő sajtófőnöke azt is közölte, hogy a miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden délután megbeszélést folytatott Marine Le Pennel is.

MW

Orbán Viktor Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt Párizsban

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Tárgyalás Macron elnökkel Párizsban

 – közölte Orbán Viktor kedden este a Facebook-oldalán. 

Korábban írtuk:

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: Orbán Viktor a révkomáromi szlovák–magyar–szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Elysée-palotába.

A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik.

A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta, 

Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén – írják.

Orbán Viktor Marine Le Pennel tárgyalt Párizsban

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden délután megbeszélést folytatott Marine Le Pennel, a Nemzeti Tömörülés frakcióvezetőjével Párizsban, a francia Nemzetgyűlés épületében – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

ORBÁN Viktor; LE PEN, Marine
Orbán Viktor Marine Le Pennel tárgyalt Párizsban
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A tárgyalás fő témája az európai migrációs helyzet volt – mondta a sajtófőnök.

A kormányfő az X-en adott hírt a találkozásról: 

Éjjeli hazaérkezés

A magyar miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be hazatéréséről. A bejegyzés szerint éjjel egykor landolt a repülője Budapesten. A főváros éjszakai madártávlati képe mellé azt írta a Facebookon: Már csak a beszédet kell megírni! – utalva ezzel arra, hogy október 23-án délelőtt fél 11-kor ünnepi beszédet mond a budapesti Millenárison.

A kormányfő egy, a nap eseményeiről szóló fotóalbumot is közzétett a közösségi oldalán.  

Fico, Vucsics, Le Pen, Macron. Hosszú nap volt! – írta a bejegyzéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában