szponzorált tartalom

2019.01.05. 11:39

Homlokrakodók itt és most segítenek

Talán nincs is több olyan sokoldalú, sok területen bevethető építőipari gép, mint a homlokrakodó, amely az építőiparon kívül még számos más területen is alkalmazható. A különböző homlokrakodó változatok ugyanis jelentős szerepet vállalnak a bányászatban, a hegybontásban, az anyagkitermelésben, az útfelújításban és az ingatlanépítésben is. Ma már számos változatuk ismert, így minden egyes területre külön, speciális változat használható. Bár a legtöbb homlokrakodó gumikerekeken közlekedik, léteznek lánctalpas változatok is, a durvább talajokhoz. Felépítésük alapján azonban nem csak klasszikus homlokrakodók és lánctalpasok léteznek, hanem forgóvázas, bányász, teleszkópos, mezőgazdasági és tárnakotrók is.

A kotrás és rakodás koronázatlan földmunkagépei a homlokrakodók!

A homlokrakodás elsődleges feladata, hogy a vízszintes talajon valamilyen talajon lévő ömlesztett anyagot termeljen ki, emeljen fel és rakodjon. Általában földet, homokot, sódert és követ szoktak vele szállítani vagy rakodni, de sokszor alkalmazzák ezek szórására is. Egyes esetekben különböző bányászati munkálatokra vagy mezőgazdasági műveletekre is szokták használni. Léteznek kimondottan olyan kiegészítők is, amelyek egy traktorra modulszerűen szerelhetőek fel, de vannak speciális körülményekre szakosított kisebb és nagyobb méretű változatok is. A legkisebbek a minikotrók, amelyek egyaránt léteznek négykerekes és gumilánctalpas változatban is. Ezek az apró gépek külön szerszámokkal is rendelkeznek és általában városi közműjavításokra vagy felújításokra szokás használni őket. Érdekesség, hogy lánctalpas változatok csak kicsi és közepes gépeken jellemzőek.

Használt homlokrakodókat már az internetről is beszerezhetünk!

Talán különösnek tűnhet, de ma már a homlokrakodók másodkézből való beszerzésére is létezik egyszerű és biztonságos megoldás, méghozzá az interneten. A mascus.hu internetes portál egy olyan dinamikusan fejlődő weboldal, amely már 38 különböző nyelven elérhető. Nem csoda, hogy havonta több mint 3.5 millióan látogatják. Az itt feladott hirdetések ugyanis eltörlik az országhatár okozta korlátokat. Az oldalon lévő hirdetések olyan speciális kategóriákat ölelnek fel, mint a kommunális szektor, az építőipar, az erdészet, a fuvarozás és szállítmányozás vagy a mezőgazdaság.

Használt homlokrakodók a mascus.hu portálon!

Természetesen ezen az oldalon használt homlokrakodókat is megtaláljuk nem is akármilyen mennyiségben. A több, mint 15.000 különböző típusú és márkájú használt homlokrakodó között ugyanis megtaláljuk az olyan nagy márkákat, mint a Caterpillar, a Volvo, a Komatsu, a Bobcat és a JCB. Vannak itt gumikerekes változatok, lánctalpas típusok, kompakt modellek, mini rakodók és univerzális munkagépek is. A nagy adatbázisból pedig könnyedén szűrhetünk árra, munkaórára, gyártási évre vagy akár országra is. Ez utóbbi azért fontos, mert Európán kívül Amerikából, Ázsiából, Afrikából és Ausztráliából is beszerezhetünk homlokrakodókat a portálon keresztül. A részletes adatlapok és a minőségi fotók pedig mindenkinek segítenek megtalálni az ideális homlokrakodót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában