Pusztaszabolcs

2012.01.23. 11:02

Innen vitték a mintát

Pusztaszabolcs - Komoly fejlesztéseket tervez a Stadler cégcsoport. A helyi járműjavító bázis mintájára épült ki a Westbahn linzi karbantartó műhelye is.

Klecska Ernő

A Stadler-csoport jelenlegi megrendelései a következő két évben jól lekötik a meglévő gyártókapacitásukat, ezért a vasúti járműgyártó piac kedvező alakulása esetén további bővítésre lesz szükség, és ebben Magyarországnak is szerepe lehet - nyilatkozta tavaly év végén Peter Spuhler, a svájci cégcsoport tulajdonos vezérigazgatója. A cégcsoport tavalyi tevékenységére rányomta a bélyegét az erős svájci frank, ezért egyik  fő céljuk, hogy Svájcon kívüli gyártókapacitást építsenek ki.
Lapunk információi szerint előrehaladott állapotban van a Szolnokon lévő, alumínium kocsiszekrényeket hegesztő üzemük bővítése, de van mire büszkének lennie a társaság  pusztaszabolcsi karbantartóbázisán is. Ott a Flirt vonatok mellett a Bombardier cég által gyártott Talent motorvonatok karbantartását végzik október eleje óta. A járműjavító bázis mára európai referenciaközponttá nőtte ki magát, a Westbahn linzi karbantartó műhelyének létrehozásakor is ez szolgált alapul. A Stadler-csoport több mint 9 milliárd forintot fektetett be eddig Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!