Receptek

2012.02.15. 23:39

Csokoládékosárkák málnás, fehér csokoládés túrókrémmel

Káplán Erika, balatonalmádi olvasónk egy igazán finom vendégváró édesség receptjét osztotta meg velünk.

feol.hu

20 dkg tortabevonó étcsokoládéból

pici lufik (annyi, amennyi kosárkát akarunk

készíteni)

kevés vaj

A töltelékhez:

50 dkg sovány túró

10 dkg fehér csokoládé

1 tasak vaníliás cukor

3 evőkanál tej

2 dl tejszín

15 dkg málna vagy erdei vegyes gyümölcs

(mélyhűtött is lehet)

pár szem málna, pisztácia díszítésnek

A minilufikat picit felfújjuk, maximum 6 cm átmérőjűre, és bekenjük őket vajjal. A csokit egy forró vízbe állított edényben felolvasztjuk. A lufikat belemártjuk, majd sütőpapírra állítjuk. Amikor megszáradtak, megismételjük a műveletet. Hűvös helyen teljesen megszárítjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról. A lufikba beleszúrunk egy tűt, és megvárjuk, amíg távozik belőlük a levegő, akkor könnyedén kijönnek a csokiból.

A töltelékhez a fehér csokoládét a tejjel egy kis lábosban lassan felolvasztjuk, a túróhoz keverjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínt is beleforgatjuk. A végén kerülnek bele a gyümölcsök. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosárkákat, málnával és pisztáciával díszítve tálaljuk. A meleg kezeket nem szereti ez az édesség, gyorsan kell dolgozni. Bármilyen krémmel tölthetõ, nyáron fagylalttal is biztosan finom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!