2015.12.09. 15:21
Fácánpecsenye vajban sült almával-körtével
Olvasónk Rézmann Józsefné receptje! Ínycsiklandó fácánsült gyümölccsel!
2 db fácánmell filézve
só
bors
fokhagymás villámpác
2 evőkanál olaj
30 dkg vaj
0,5 dl félszáraz fehérbor
2 alma
1 körte
30 dkg vaj
1 evőkanál cukor
4 cl brandy
A melleket sóval, borssal fűszerezzük, és a villámpácba tesszük. Olajat forrósítunk, és a szeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Egy sütőedénybe áttesszük a pecsenyelével együtt, és a borral meglocsolva még 20 percig locsolgatva sütjük.
A körethez az almát, körtét negyedeljük. A vajat, cukrot enyhén megpirítjuk, és hozzáadjuk a gyümölcsöt, hozzá egy csipet sót is. Amikor szép rózsaszín a gyümölcs mindkét oldala, de nem túl puha, hozzáadjuk a brandyt, ezzel már csak kevés ideig pároljuk.
Ha van vörös áfonyánk, díszítésként adhatunk hozzá.