2019.06.16. 16:00
Recepttipp: Pudingos leves
Ugyan pusztán víz használatával is elkészíthetők a gyümölcslevesek, magunk mégis a pudingos változatot ajánljuk, hiszen így sokkal krémesebb állagú lesz a végeredmény.
A cseresznyeleves hidegen tálalva az igazi
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
Margit névnapján már túl vagyunk, vagyis az imígy elnevezett cseresznye is szedhető a kertekben. A roppanós húsú gyümölcsből készítsünk hűsítő levest!
Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 kiskanál fahéj, 2 dl tej és ízlés szerint cukor.
Először tegyünk fel főni két liter vizet, majd a forrást követően ízlés szerint cukrozzuk! Ezután tegyük bele az alaposan megmosott és megtisztított cseresznyét, valamint a fahéjat! A vaníliás pudingport keverjük el két kanál kristálycukorral és a tejjel, majd amikor megfőtt a cseresznye, sűrítsük be a levest a pudinggal! Így főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és tálaljuk!
Amennyiben nem gyümölcsdarabos levest ennénk, a krémes állag eléréséhez aprítsuk le a cseresznyét, így főzzük azt készre!