Gasztrománia

2019.06.16. 16:00

Recepttipp: Pudingos leves

Ugyan pusztán víz használatával is elkészíthetők a gyümölcslevesek, magunk mégis a pudingos változatot ajánljuk, hiszen így sokkal krémesebb állagú lesz a végeredmény.

Szanyi-Nagy Judit

A cseresznyeleves hidegen tálalva az igazi

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Margit névnapján már túl vagyunk, vagyis az imígy elnevezett cseresznye is szedhető a kertekben. A roppanós húsú gyümölcsből készítsünk hűsítő levest!

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 kiskanál fahéj, 2 dl tej és ízlés szerint cukor.

A cseresznyeleves hidegen tálalva az igazi
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Először tegyünk fel főni két liter vizet, majd a forrást követően ízlés szerint cukrozzuk! Ezután tegyük bele az alaposan megmosott és megtisztított cseresznyét, valamint a fahéjat! A vaníliás pudingport keverjük el két kanál kristálycukorral és a tejjel, majd amikor megfőtt a cseresznye, sűrítsük be a levest a pudinggal! Így főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és tálaljuk!

Amennyiben nem gyümölcsdarabos levest ennénk, a krémes állag eléréséhez aprítsuk le a cseresznyét, így főzzük azt készre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!