2020.04.15. 14:30
Zöldborsófőzelék másként
Nincsen kert, amelyből szedhetné? Hát készítsen mirelit vagy konzerv zöldborsóból főzeléket!
A zöldborsó lehet konzerv és mirelit egyaránt Fotó: SzNJ
Az üveges zöldborsót a levével együtt feltesszük főni. Nem kell neki sok idő, hogy kellően megfőjön, hiszen már egy hőkezelt, majdnem konyhakész változatról beszélünk. Sózzuk, cukrozzuk.
Elkészítjük hozzá a rántást: előbb két-három evőkanál olajat (vagy zsírt) melegítünk, amelybe 2 dkg lisztet szórunk bele. Ezt állandóan kevergetve néhány percen át pirítjuk, majd teszünk bele egy mokkáskanál pirospaprikát, s egy kevés hideg vízzel simára keverjük, úgy öntjük a zöldborsóra. Arra vigyázzunk, hogy a rántással annyira legyen sűrű a főzelék, hogy végül ne leveses állagot kapjunk! Aki a rántást tejjel engedi fel, természetesen hagyja ki a pirospaprikát! Mellé fasírtot, sült virslit egyaránt tálalhatunk.