2020.05.30. 14:00
A borsó ízletes krémje – egy leves, ami zöld
Ami zöld színű, az nem feltétlenül spenót vagy spárga. Lehet az a sokak által kedvelt borsó is!
Levesgyönggyel és kenyérkockával is finom Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
Ízletes-krémes változatot ajánlunk elkészítésre, levesként.
Hozzávalók: 1 kg fagyasztott zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma vagy újhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, tejszín vagy tejföl és olaj.
Utóbbival, vagyis a kevés olajjal kezdünk: azt egy fazékba öntjük. Erre tesszük az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, az egészet megpároljuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, fedő alatt ezt is pár percig pároljuk, majd felöntjük mintegy egy liter vízzel. Ebbe teszünk sót, borsot, valamint egy kevés cukrot.
Miután a zöldborsó teljesen megpuhult, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk azt. Amennyiben túl sűrűnek látszódik az állaga, hozzáadhatunk még egy kevés vizet. Ízlés szerint tejet vagy tejfölt keverünk bele, így forraljuk készre egy-két perc alatt.