Rendőrségi

2012.04.22. 09:08

Ittas férfi okozott balesetet - Tízen sérültek meg, köztük gyerekek is

Kecskemét - Nyolc felnőtt és két gyermek sérült meg abban a balesetben, amely szombat este történt a Bács-Kiskun megyei Pirtón.

MTI

A karambol valamennyi sérültje egy magyar rendszámú kisbuszban utazott, amelynek frontálisan nekiütközött egy ittas férfi által vezetett személyautó - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Szabó Anita elmondta, hogy az 53-as úton, Pirtó belterületén előzésbe kezdett a személygépkocsi, majd a vezetője visszarántotta a kormányt és először egy szerb rendszámú kisbusznak ütközött, amely leszaladt az útról.
A személyautó az ütközés következtében a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol egy magyar rendszámú kisbuszba rohant, amelyben két gyermek és hat felnőtt utazott.
   
A szóvivő közlése szerint a balesetet okozó, ittasan vezető 25 éves pirtói lakos el akarta hagyni a helyszínt, de visszatartották; a férfit könnyebb sérüléssel szintén kórházba szállították.
   
A baleset sérültjei közül hét embert már hazaengedtek, de két súlyos sérültet - egy 8 éves fiút és egy 43 éves nőt -, valamint a szerb kisbusz könnyebben sérült vezetőjét jelenleg is a kórházban ápolják.
   
A személyautót vezető férfi ellen a rendőrség - szabadlábon hagyása mellett - súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indított eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!