Rendőrségi

2012.05.11. 16:40

Vízmosásba zuhant egy busz

Legalább tizenkilencen meghaltak és heten megsérültek pénteken, amikor egy autóbusz vízmosásba csúszott Peru északkeleti részén - közölte a rendőrség.

MTI

"Tizenkilenc ember biztosan életét vesztette és hét másik megsérült, miután a jármű Rodriguez de Mendoza város közelében szakadékba zuhant" - mondta Carlos Mego altiszt, az Amazonas megyei rendőrség munkatársa.

A baleset, amelynek oka egyelőre nem ismert, egy hegyvidéki útszakaszon történt hajnalban. Az autóbusz Chachapoyas és a Limától 850 kilométerre északkeletre fekvő Rodriguez de Mendoza között közlekedett.

Peru az egyike azon latin-amerikai országoknak, ahol az utak a legveszélyesebbek. Hivatalos adatok szerint 2011-ben 2900, 2010-ben pedig 2583 halottja volt a közlekedési baleseteknek, amelyeknek az esetek többségében a számos veszélyes hegyi út, az úthálózat és a gépkocsipark rossz állapota az oka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!