Rendőrségi

2012.09.18. 12:30

Jogerősen két év a bátaszéki nőnek, aki leszúrta élettársát

Két év két hónap börtönbüntetésre ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék azt a bátaszéki nőt, aki tavaly novemberben késsel megölte élettársát. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a védő és az elítélt sem fellebbezett, így az ítélet jogerős.

MTI

Orsós Éva a büntetése felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható, a büntetés időtartamába beszámítják az előzetes letartóztatásban eltöltött kilenc hónapot is.
A 39 éves, két gyermeket nevelő nő tavaly november 11-én követte el a bűncselekményt, amikor születésnapját ünnepelték. A gyilkosság előzménye az volt, hogy a nőt a nála egy évvel fiatalabb élettársa bántalmazta, dulakodás alakult ki köztük, s aközben a nő egy 18 centiméteres késsel négyszer megszúrta a férfit. A szúrások közül kettő halálos volt.

A tárgyaláson az ügyész, a nő védője és Szili Zsolt Gergely tanácsvezető bíró is utalt arra, hogy a megölt férfi éveken át bántalmazta az elítéltet, de ő egyszer sem tett emiatt feljelentést.
Az ügyész azt indítványozta, hogy a törvényszék az emberölésért kiszabható öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés középmértékénél enyhébb büntetéssel sújtsa a nőt. Az ennél is enyhébb büntetést kimondó ítélet indoklásában a bíró kifejtette: jelentős súllyal vették figyelembe az enyhítő körülményeket, az elítélt gyenge intellektusát, megbánását, azt, hogy két gyermek eltartásáért volt felelős, illetve az élettárs durva, erőszakos viselkedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!