Sárszentágota

2017.06.11. 14:50

Megújult Isten háza Sárszentágotán

Egyházmegyei és állami forrásból megújult a templombelső, az átadóünnepséget szombaton tartották. A Szent Ágotáról szóló népéneket a Csillagfürt kórus tolmácsolta.

V. Varga József

Szent Ágota, könyörögj érettünk! – hirdeti a római kori katonai jelződombon álló templom oltár fölötti boltívének felirata.

Isten szeret bennünket! – hangsúlyozta homíliájában, prédikációjában Spányi Antal megyés püspök –, hozzá mindig fordulhatunk. Hitet és reményt ad a szent jövőnek, és az igazabb emberségnek.

A megújult templomot Spányi Antal megyés püspök szentelte fel szombaton, balról Soltész Miklós és Varga Gábor
Fotó: V. Varga József

A szombat délelőtti szentmise keretében a főpásztor megáldotta és felszentelte a felújított, belsőleg megújult templomot.

„Van egy hely, ahol nincs hideg, / van egy hely, ahol láng lobog, / van egy hely, ahol béke van, / van egy hely, ahol szív dobog, / s szeretet árad szüntelen... //A templomot ne hagyjátok, / a templomot szeressétek! / Szeressétek a templomot!" – szólt és szállt a szavalat, Csiha Kálmán prédikátor üzenete.

A Szent Ágota-templom belső felújítására a Székesfehérvári Egyházmegye 7 millió forint, az állam 6,5 millió forint támogatást nyújtott, s az adományok, a hozzátett kétkezi munka is jelentős összeget képviselt – számolt be a felújítás folyamatáról Takács Béla, az egyházközség képviselő-testületének világi elnöke. A munkálatok a múlt év szeptemberében kezdődtek, és idén január végén fejeződtek be. A templombelső teljesen megújult.

 

Az egyházmegyei és az állami pályázati támogatással, illetve a közösségi összefogással megszépült templombelső örömmel tölt el mindenkit – fogalmazta meg köszöntőjében Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelő államtitkára. Amint kifejtette: mindenkinek megvan a maga felelőssége abban, hogy erősödjön kereszténységünk, hogy példát mutassunk Európának.

Az átadó ünnepségen további köszöntőt mondott Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Sebestyén Zoltán polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!