Sport

2009.04.15. 02:29

Az Alba Regia SC karatékája Kijevben szerzett negyedik helyet az Eb-n

Székesfehérvár - A fehérvári karatesport remek eredményekkel büszkélkedhet, az elmúlt időszakban két teheteséges ifjú hölgy is szép sikereket tudhatott magáénak.

Bobory Balázs

Az Alba Regia SC versenyzője, Kovács Mónika Kijevben járt a kyokushin Európa-bajnokságon. A Szegeden tanuló fehérvári versenyző formagyakorlatban az előkelő negyedik helyezést érte el.

- Édesapám is karatézott, így én is korán, már hétévesen az edzőteremben voltam, megtetszett ez a sport - mesélt pályafutása kezdetéről Kovács Mónika. - Sokáig küzdelemben értem el jó eredményeket, ám négy éve Szegedre kerültem, és áttértem a formagyakorlatra.

Mivel katában is jelen van a szubjektivitás a pontozók részéről, így hasonlóan a tornászokhoz vagy a műkorcsolyázókhoz, időbe telik, amíg egy versenyző elismertséget, rangot szerez magának. Mónikának is időbe telt, amíg felépítette saját magát.

- Kijevben tizennyolcan indultak az én kategóriámban, és azt hiszem, elégedett lehetek a produkciómmal, a válogatott edzői is azt mondták, hogy dinamikus volt a gyakorlatom. Az ősztől hazatérek Fehérvárra, és továbbra is katában szeretnék érvényesülni, bár B kategóriás versenye-ken küzdelemben is szívesen a tatamira lépnék.

A fenti tervekkel Mónika mestere, Kovács Ferenc is teljes mértékben azonosul:

- Korábban azt hittem, nem lesz jó döntés küzdelemről formagyakorlatra váltani, de úgy látom, hogy megérte meghozni ezt a lépést, ezen az úton kell tovább járni.

Egy másik, még fiatalabb fehérvári hölgy a diákolimpián járt: Marosán Anita, a Teleki gimnázium 16 éves tanulója a 10. korcsoportban, kumitében, azaz küzdelemben nem ismert kegyelmet , és sorban győzte le ellenfeleit, végül meg sem állt a bajnoki címig. Anitát Antal János készítette fel a versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!