Sport

2009.06.12. 02:29

FC Fehérvár: Matthausszal a hírnév kapujában

Székesfehérvár - Ausztráliától az Egyesült Államokig, Dél-Koreától Venezueláig azzal foglalkozik a sajtó, hogy Lothar Matthaus lett az FC Fehérvár új vezetőedzője. Híresek lettünk!

Matók János

Szerda kora délután óta, szerte a Földön százezrek, talán milliók ütötték be az internetes keresőbe: Lothar Matthaus, plusz FC Fehérvár. Nem véletlenül, hiszen amióta megtörtént a bejelentés, hogy a 150-szörös német válogatott legenda, az egykori magyar szövetségi kapitány veszi át a szakmai munka irányítását, azóta Ausztráliától az Egyesült Államokig, Dél-Koreától Venezueláig, szerte a világban ezzel foglalkozik a sajtó. Viszonylag kevés média (német és spanyol kivétellel) ismerte fel, hogy Matthaus az 1984-85-ös, az UEFA-kupában menetelő legendás Vidihez érkezik. Ám a hírnév ismét előtérbe került. Ezt erősítette meg Bódog Tamás, az ötszörös magyar válogatott védő, aki profi pályafutását a német Mainz csapatában fejezte be, s azóta is a klubnál dolgozott, mint a második csapat edzője.

- Lothar Matthaus Németországban most is hatalmas sztárnak számít, de szerte a világban ismerik. Nem kell őt különösebben bemutatni. Ezért sem véletlen, hogy miatta Székesfehérvár, a futballklub is a nemzetközi sajtó fókuszába került. De erre számítani lehetett - mondta Bódog, aki az FC Fehérvár pályaedzője lesz Matthaus mellett.

- Ön mikor és hogyan került a fehérvári vezetőknél képbe, mint jelölt?

- A felcsúti akadémia szakemberei korábban kétszer is jártak nálunk Mainzban, s jó kapcsolatot alakítottunk ki. Azóta az interneten is figyelemmel kísértem az akadémia és az FC Fehérvár életét. Aztán egyszer csak Mezey György azzal hívott fel: el tudnám-e képzelni, hogy a Vidinél dolgozzak, mert ha igen, akkor telefonon megkeresne egy neves ember.

- Így már nem nehéz kitalálni, ez volt Matthaus...

- Valóban, most hétfőn csörgött a telefonom, s a vonal túloldaláról Lothar Matthus köszöntött. Arra volt kíváncsi, hogy milyen az elképzelésem, a hitvallásom a futballról. Kíváncsi volt rám, s azt is tudni akarta, hogy mit tudok a Vidiről, a tervekről, a jelenlegi magyarországi viszonyokról. Pozitív jellegű beszélgetés volt, amit szerdáig még három követett.

- No, és mit tud a Fehérvárról, a futballcsapatról?

- Korábbról még Dvérire emlékszem, míg a többi játékost az internetről már jól ismerem. Így azt is tudom, hogy Goran Vujovics innen lett montenegrói válogatott. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, s abban reménykedem, hogy működik majd a dolog, mert itt a remek körülményeknek köszönhetően csak dolgozni kell. A fele-ségem és az ikreink az iskola miatt még egy évig Mainzban maradnak, de én hamarosan Fehérvárra költözök. Már nagyon várom az első napot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!