Sport

2010.07.14. 05:29

Vaskó is a Vidiben! Még nélküle edzett a Videoton FC az EL-mérkőzésre

Székesfehérvár - Kedden kora délelőtt a győri stadionban tartott edzést Mezey György a Videoton FC EL-mérkőzésre készülő csapatának. Azon Vaskó Tamás még nem vett részt.

Matók János

 A tréning után a csapat közös ebéden vett részt az alcsútdobozi Sport Hotelben, majd mindenki hazatért az otthonába. Amíg az étkezés zajlott, időközben a Sóstói Stadionba megérkezett Hrutka János menedzser, aki a 12-szeres felnőttválogatott futballistát, Vaskó Tamást kísérte el a Sóstói Stadionba.

Az Újpest FC-től érkező védő és menedzsere id. Horváth Gáborral, Mezey György vezetőedző, egyben sportigazgató asszisztensével,  és Berzi Sándor ügyvezető igazgatóval egyeztetett rövid ideig, majd azt követően aláírta a 3 éves szerződését a Vidihez.

A 27 éves Vaskó Tamás 193 centi magas, 90 kiló. Újpesti nevelés, a felnőttcsapatban 2002-ben mutatkozott be. Később kölcsönjátékosként Tatabányán játszott, aztán ismét az Újpest, majd 2007-ben kölcsönben az angol Bristol City következett, ahol a többi között az FA- és a Ligakupában is szerepelt. A következő szezont az olasz Avellinónál töltötte, s 2009 nyarán tért vissza Újpestre. Az NB I-ben eddig 67 mérkőzésen játszott és 5 gólt szerzett. A válogatottban 2007. február 7-én, a Lettország ellen debütált.

- Három évet írtam alá a Videotonnál, s nagyon remélem, hogy nagyon jól fogom kitölteni ezt az időt - mondta a Videoton új játékosa.

- Milyen céllal érkezett?

- Sokkal sikeresebb szereplésben reménykedem, mint amilyenek az előző éveim voltak. Korábban az Újpesttel kétszer voltam ezüstérmes, most, a Videotonnal a legfényesebb érem megszerzése a célom.

- Eddig tizenkétszer szerepelt a válogatottban.

- Igen, de ezt szeretném még tovább gyarapítani. Majd meglátjuk, hogy mire vagyok még képes. Remélem sokra.

- A belső védő posztján, itt a Vidiben van konkurencia, főleg ha Horváth is marad, nem távozik külföldre.

- Így igaz, mindkét játékost, Horváth Gabit és Lipták Zolit is jól ismerem. De azt gondolom, hogy egy hosszú sorozatban az nem probléma, ha három azonos képességű játékos áll rendelkezésre. Hiszen bármikor előfordulhat egy sérülés vagy eltiltás.

- Miként tekint vissza az Újpesten eltöltött évekre?

- Ez egy érdekes kérdés. Örülök, hogy lezárult az újpesti múltam, hiszen voltak nagyon szép, de kevésbé szép dolgok is. Elteszem egy olyan helyre az Újpestet, amely közel állt hozzám. De most már a jövőre koncentrálok. Arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt beépüljek és megtaláljam a helyemet a Vidiben.

Az érkező Vaskó mellett távozók is voltak kedden a Vidiben. Így a középpályás Kocsis Gábor, aki 5 éve tagja a piros-kék klubnak, de sérülései miatt az utóbbi időszakban az NB II-es csapat keretének volt a tagja. Most egy évig az NB I-ben újonc Siófok csapatában játszik majd kölcsönben. Miként a támadó Sitku Illés, aki az Újpestben folytatja tovább, szintén a következő szezonban. Kérdéses a védő Varga Róbert további sorsa, akit a ZTE szeretne megvásárolni, de csak bagót adna érte...

 Ne dobják el a jegyet és a szelvényt!

A csütörtökön 20.30-kor kezdődő meccsre  a Videoton FC  szurkolói autóbuszokat indít, kilencet Fehérvárról (Piac tér, 17 óra), egyet pedig Mórról (17.30, autóbusz-állomás). Azok, akik a tavalyi bérletükkel ingyen belépőt kaptak, illetve akik  megvásárolták a jegyet, azok a szurkolói autóbuszra a Sóstói Stadionban Németh Eszternél ma 18, a VidiShopban pedig még szerdán 17 óráig regisztrálhatnak. A belépôt és az utazási szelvényt ne dobják el, mert azt visszafelé is kérik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!