Sport

2013.01.14. 17:56

Marosiék a lovak közé csapnak

Melbourne - Már elkezdődött az év első Grand Slam tornája, az Ausztrál Open, ahol a női párosok között szerepel a székesfehérvári Marosi Katalin és horvát társa, Darija Jurak.

Matók János

Az egyéni versennyel kezdődött el az év első nagy jelentőségű tenisztornája, az Ausztrál Open, ahol Fejér megye és Székesfehérvár képviseletében Marosi Katalin, és horvát társa, Darija Jurak a női párosok között szerepel. A sorsolás szerint - várhatóan szerdán, vagy csütörtökön - az Alla Kudryavtseva, Shahar Peer (orosz, izraeli) duóval kezdenek, s amennyiben sikerrel veszik az akadályt, úgy vélhetően az 5. helyen kiemelt  Nadia Petrova, Katarina Srebotnik (orosz, szlovén)   párossal csapnak össze a 2. fordulóban.

- A sorsolásunkat közepesnek értékeljük, lehetett volna jobb, de sokkal rosszabb is - tájékoztatott Melbourne-ből Marosi Kata. - Az első kanyaros ellenfelünk két, jó egyéni játékos, akik az utóbbi időkben ugyan nincsenek csúcsformában, de attól függetlenül két jó játékosról van szó, akiknek voltak kiemelkedő eredményeik úgy egyéniben, mint párosban. Ha megnyerjük ezt a meccset, akkor a Sydney-i győztesek ellen mérkőznénk. Ők egy idén összeállt páros, akikben sok van,  és ezt Sydneyben be is bizonyították.

Marosi  pont az Ausztrál Openen érte el a legjobb helyezését (Fotó: Fmh-Archív)

Kérdésünkre a kiváló teniszező elmondta, hogy  ez a tizedik Ausztrál Openje, s nemrég azt is megtudta, hogy az idei lesz a 37. felnőtt Grand Slam tornája, és a juniorokat is beszámítva, már az 50-nél jár.

- Grand Slam tornákon hol érte el a legjobb helyezését?

- Pont itt, az Ausztrál Openen párosban, még 2000-ben, amikor is a harmadik kanyarig jutottunk el az olasz Tatiana Garbin oldalán  felelte Kata.

- Párjával, Darijával most milyen eredményben reménykednek?

- Bízunk benne, hogy az eddigi jó formánkat tovább élezzük, és sikerül tovább lépegetnünk, felfelé ugranunk a világranglistán. A legújabb ranglistán én a 41., Darija pedig közvetlen utánam a 42. helyen áll, s mindkettőnknek ez az eddigi legjobbja. Itt sok függ az időjárástól, amely furcsa módon hűvös volt az elmúlt napokban, de csütörtökön ismét kánikulát ígérnek, ám az is csak egy napig tart majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!