Sport

2013.05.04. 15:07

Marosi Katáék a másodikak lettek

A portugáliai női tenisz WTA tornán, a párosok döntőjében a Chan, Mladenovic tajvani, francia duó 7-6, 6-2 arányban győzött a Marosi Katalin, Darija Jurak kettős ellen, s így tornagyőztes lett.

Matók János

Miután az elődöntőben a torna első helyén kiemelt Kops-Jones, Spears párost sikerült legyőznie Marosi Katalinnak, és horvát társának, Darija Juraknak, joggal reménykedtek, hogy a 2. helyen rangsorolt Chan, Mladenovic tajvani, francia duó ellen is lesz keresnivalójuk a döntőben. Ám a fehérvári teniszező, Marosi Kata betegsége, megfázása és az erős torokgyulladása azért éreztette hatását. Már Kops-Jonesék ellen is ilyen állapotban játszott, annak a mérkőzésnek az utolsó perceiben már lázas is volt, de eszébe sem jutott, hogy feladják a meccset. Miután pénteken nem játszottak, a torna orvosa többször is meglátogatta Katát, akinek az állapota csak minimális mértékben javult. Így lépett pályára a döntőben, ahol az első szettben 2-0-ra még ők vezettek, ám Chanék 5-2-re fordítottak. Katáék viszont nem hagyták annyiban, nagyszerű játékkal kiegyenlítettek, de végül 7-6-ra riválisuk bizonyult jobbnak. A második szett is hasonlóan alakult, hiszen Kata és Darija vezetett ismét 2-0-ra, de azt követően már tudtak gémet nyerni, s végül 6-2-re kikaptak. Teljesítményük így is nagyszerű volt.

Pihenésre nincs idő, hiszen vasárnap kora reggel máris Madridba, a következő tornára repülnek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!