Sport

2013.07.07. 19:26

Hungarian Open: sikerek a szezonzáró versenyen

A fehérvári szinkronúszó egyesület, az ORKA versenyzői június utolsó hétvégéjén a szezonzáró versenyen, a Hungarian Openen vettek részt. A lányok szép sikereket értek el a Szőnyi utcai BVSC uszodában.

Hajnal Csilla

Ebben az évben már a harmadik alkalommal rendezték meg a fővárosban a Hungarian Opent. A nemzetközi szinkronúszó versenyre idén négy országból érkeztek sportolók – tudtuk meg az Orka SE vezetőedzőjétől, Molnár Andreától. A népes mezőnyben az Orka versenyzői kombinációs kűr versenyszámban indultak – több korosztályban is.

Az Orka szinkronúszó egyesület csapatai a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig. Az alsó sorban Molnár Andrea vezetőedző, a másodikban középen Trungel Viktória az utánpótlás, felül Kiss Judit, a junior csapat edzője. A fotó a múlt hét végén, a Hungarian Open után készült (Fotó: ORKA SE)

A legfiatalabbak, a gyerek korosztályban versenyzők negyedik helyezést értek el. A csapat tagjai: Baranyai Sára, Domonkos Léna, Domonkos Ninetta, Szabó Tímea, Káli Petra, Földesi Fruzsina, Holczmann Dóra.

Az utánpótlás korúak között az Orka Szabó Anna, Szabó Regina, Matók Sára, Kolarovszki Petra, Vitéz Anna, Varga Járó Sára, Dancsó Dóra, Varga Éva, Lehota Lili, Kovács Kata összeállítású csapata a harmadik helyen végzett és ezzel bronzérmet szerzett az egyesületnek.

Az Orka junior korú lányai – Bohus Liliána, Rivnyák Tímea, Szalai Réka, Szabó Regina, Nagy Zsófia, Máté Mercédesz, Honti Barbara, Kovács Dóra – a második helyen végeztek a versenyen. A gyerekeket Molnár Andrea, az utánpótlás csapatot Trungel Viktória, a juniorokat Kiss Judit készítette fel a Hungarian Openre, amely egyúttal a magyar országos bajnokság is volt az idén.

A Hungarian Opennel a szinkronúszók számára befejeződött a szezon. A nyári pihenést követően augusztusban kezdődnek újra az edzések az uszodában. A lányok azonban a szünet idején is medencébe szállnak majd, hiszen Zalaegerszegen és Szőnyben bemutató keretében népszerűsítik a sportágat – említette Molnár Andrea, aki azt is elmondta: az egyesület felnőtt versenyzői közül László Réka és László Zsófia a BVSC sportolóival egy csapatban versenyezve megnyerték a Hungarian Openen a felnőtt korosztályban a kombinációs kűrt. Ezzel a látványos, gyönyörű kűrruhában előadott kűrrel utaztak el a lányok a kazanyi Universiádéra, ahol hamarosan szintén megmutathatják magukat a bíróknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!