Sport

2013.09.04. 12:15

Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság: Amerika is eljön

Székesfehérvár - Immár tíz esztendeje hívta életre Kű Lajos, a Videoton korábbi futballistája a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot. Most újabb földrész csatlakozik a több sportágat magába foglaló viadalhoz.

Bobory Balázs

- A név egyszerűen Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságra változik, hiszen már nem csak a Kárpát-medencéből várunk az anyagországon kívül élő fiatalokat - mondta büszkén a fehérvári Kű Lajos, korábbi válogatott labdarúgó.

A sportember a nyáron Észak-Amerikában járt és az Egyesült Államokban, illetve Kanadában kereste fel a legnagyobb magyar közösségeket. Kű Lajos New Yorkban, Torontóban, Ottawában, valamint Montrealban tartott előadásokat a helyi szervezeteknek, egyházaknak, cserkésszövetségnek köszönhetően.

- Fontos volt, hogy végre Amerikát is bekapcsoljuk a diákbajnokság rendszerébe, hiszen hatalmas a magyar közösség a kontinensen, és a világ vezető térsége - folytatta Kű Lajos. - Sikerült elérni, hogy tíz gyermek eljön Pécsre, ahol november 22. és 24. között a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezzük a döntőket asztalitenisz, sakk, kézilabda és birkózás sportágakban.

Burgenland, Felvidék, Kárpátalja, Erdély és Délvidék mellett tehát Észak-Amerikából is érkeznek versenyzők, és a tervek szerint Kű Lajos szeretné elérni, hogy a közeljövőben az Egyesült Államok nyugati partjának városai is becsatlakozzanak a sorozatba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!