Sport

2014.08.14. 15:25

Kovács Mónika megszerezte a harmadik dant is

Székesfehérvár - Újabb mérföldkőhöz érkezett az Alba Regia SC karatékájának, Kovács Mónikának a pályafutása, aki júliusban megszerezte a harmadik dant is.

Bobory Balázs

A vizsgára úgy lehet jelentkezni, ha leadjuk az edzői ajánlást, a motivációs levelet, az eredményeim listáját, az előző dandiplomákat - mesélt az előzményekről Kovács Mónika. - Júliusban egy danfelkészítő programban vettem részt, illetve Keszthelyen edzőtáborban, ahol napi három tréninggel készültem, a vizsgáztató tanácsokat adott, min kell javítanom. A technikai vizsgán az alap- és küzdőtechnikámra voltak kíváncsiak, aztán jöhetett az erőnléti rész, fekvőtámaszok, felülések. Mindezek után következett a küzdelem, 50x1,5 percet kellett teljesíteni. Utóbbi pszichésen és fizikailag is megterhelő volt, de sikerült a vizsga és ez a lényeg.

Kovács Mónika 3 danos (Fotó: Koppán Viktor)

Az Európa-bajnok ebben az évben még bemutatót tart a veszprémi világbajnokságon, ahol nem lesz formagyakorlat versenykategória, aztán gőzerővel készül a jövő évi hazai versenyekre, illetve az Európa-bajnokságra, ahol ismét szeretne eredményesen szerepelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!