Sport

2016.09.07. 16:55

Siti Beáta a kézilabda utánpótlásért dolgozik

Balatonboglár - A 2016-17-es szezontól a Nemzeti Kézilabda Akadémia edzői stábjához csatlakozik Siti Beáta.

Ferencz Balázs

A 135-szörös korábbi válogatott játékos, aki a női szak-ág munkáját segíti, már be is mutatkozott a Neka kispadján a siófoki felkészülési tornán és a Neka-kupán. Siti Beáta szeptember 5-én vette át a kézilabda-szakedzői oklevelét a Magyar Sport Házában. A játékosként rendkívül sikeres pályafutással büszkélkedő Siti a Dunaferrel BL-t, EHF-kupát és KEK-et nyert. 2002-ben a dán Ikast légiósaként, majd 2005-ben a Cornexi-Alcoával nyert EHF-kupát. A magyar válogatott tagjaként Eb-győztes (2000), olimpiai ezüst- és bronzérmes (2000 és 1996), világbajnoki második (1995) és Eb-harmadik (1998) volt. A Fehérvár másodedzőjeként, majd utánpótlás-trénerként dolgozott, 2011-től kezdve pedig a felnőtt női válogatott mellett segíti a külföldi szövetségi kapitányok munkáját.

- A kétéves szakedzői képzés megfelelő alapot adhat ahhoz, hogy a gyakorlatban is érvényesítsem a tudásomat. Összesen 27 edzővel dolgoztam együtt játékosként, illetve a kispadon, és mindenkitől kaptam valamit. Tudom, hogy ebből mi volt jó, mit tudok hasznosítani, és milyen irányvonalak mentén akarok haladni. A magyar edzők felkészültsége és kreativitása egyedülálló, és azt is láttam a külföldi szakemberek mellett dolgozva, hogy ők mit csinálnak másképp - ecsetelte új munkahelyén, az Neka edzőjeként Siti Beáta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!