Sport

2017.03.09. 20:55

Döntőbeli ellenfelére vár a Fehérvár

Székesfehérvár - A jégkorong EBJL elődöntőjében második mérkőzését is megnyerte a az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a MAC Budapest ellen.

Szupkai Gábor

Ezzel pedig a fehérvári juniorok idén is sikerrel vették a MAC Budapest személyében fennálló akadályt. Igaz, egy évvel korábban a fináléban találkozott a két együttes, de akkor szintén Kiss Dávid csapata ünnepelhetett. Most valaki más ellen kell majd
címet védeni.

Az első mérkőzést még szombaton lejátszották, azon 3-1-re nyert az IOGJA. A szerdai másodikon sokáig döntetlenre állt a találkozó, az utolsó harmadban azonban 2-2-nél Kiss Dávidék Mihály Ákos révén harmadszorra is átvették a vezetést, Almási Márk pedig 7 perccel a végső dudaszó előtt beállította a 4-2-es végeredményt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a MAC Budapest mindössze 12 mezőnyjátékossal állt fel, szinte feladva a párharcot.

A fehérvári fiatalok nagy nyomást gyakoroltak a MAC Budapestre, aminek győzelem lett a jutalma
Fotó: Molnár Artúr

A budapestiek vezetői úgy határoztak, hogy ezen a napon a junior- és a serdülőcsapat eredményességét részesítik előnyben. Ez viszont fehérvári részről azt is jelentette, hogy a Volán 2-0-s összesítéssel döntőbe jutott az osztrák ifjúsági ligában.

A két csapat sokáig nem nélkülözte egymás társaságát, hiszen csütörtökön már a hazai U18-as bajnokság döntőjének első meccsén találkoztak a fehérvári jégcsarnokban, ahol a Volán 6-0-ra nyert.

A MAC kiesése ellenére viszont idén is összejöhet a magyar-magyar párharc az EBJL döntőjében. Arra, hogy ez kiderüljön, minimum péntekig mindenképpen várni kell, de egy idegenbeli UTE győzelem már ezt eredményezné. A másik elődöntőben ugyanis a lilák megnyerték a párharc első meccsét a Villach ellen. Ráadásul nem is akárhogy, hiszen az utolsó harmad előtt még az osztrákok vezettek 2-1-re.

Aztán jött az egyenlítés, a hajrában pedig Szalma Zsolt duplájával megszerezték az előnyt a lilák, így végül egy pazar hajrával sima 4-2-es verést mértek az osztrákokra. Az UTE tehát pénteken játszik ismét a Villachhal, de ha idegenben nem nyer, akkor vasárnap a Megyeri úti jégcsarnokban, hazai jégen döntheti el a maga javára ezt a párharcot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!