Sport

2017.08.23. 19:45

Sorsdöntő mérkőzés vár a Videotonra! A feladat adott: nyerni kell!

Sorsdöntő mérkőzést vív csütörtökön 20 órától Felcsúton a Videoton FC. A csoportkör eléréséért csatázik az FK Partizannal.

Ferencz Balázs

Ami a minimum: hozni kell azt, amit egy héttel ezelőtt már véghezvitt a Videoton FC - nem szabad gólt kapni! Ez lehet a fő szempont az FK Partizan Beograd elleni Európa-liga playoff-párharc visszavágóján. Ha gólt kap a Vidi, és nem nyer, lemarad a csoportkörről, azonban ez csak a legrosszabb eshetőség. A fehérváriak győzelemre készülnek.

- Kétségtelen, hogy fontos meccs előtt állunk. Az az érzésem, hogy nem csak nekünk, hanem az egész magyar labdarúgás számára fontos - vélekedett Marko Nikolics, a Videoton FC vezetőedzője. - Ha valaki ezt előre borítékolja június végén, hogy a playoff visszavágóját döntetlen után várjuk, és úgy vezet előttünk a Honvéd a bajnokságban, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk, akkor ezt aláírtam volna. De ez nem csak magától jött, nagy dicséretet érdemelnek a játékosok, akik nagyon keményen odatették magukat, sok áldozatot hoztak azért, hogy sikeres legyen ez a klub. Érzik a játékosok, hogy nagyon nagy esély előtt áll a csapat. Harcolni kell minden egyes labdáért, mindent ki kell adni magunkból a sikerhez, harcolni kell a szurkolókért, egymásért, a klubért. Nincs kétségem afelől, hogy mindent megtesznek majd a pályán.

Pátkai Máté (j) és Mirko Maric (b2) veszélyeztettek az utolsó percben Belgrádban Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám

Varga József Belgrádban eltiltás miatt hiányzott a középpályáról, de most hadra fogható.

- Hoztuk a 90 perc során, ami elvárható volt Belgrádban, hogy ne kapjunk gólt. Jó lett volna gólt rúgni, de nem sok lehetőségünk volt. Küzdelmes, harcos meccs volt a kinti, s a visszavágó is hasonló lesz, apró dolgok fognak dönteni. Felkészültünk rájuk, tudjuk, mik az erősségeik, remélem, hogy kapott gól nélkül le tudjuk hozni a meccset, s nagy valószínűséggel be is találunk majd - mondta Varga József, aki a Debrecennel már túljutott egyszer az Európa-liga playoffján, tehát már van némi tapasztalata a hasonló mérkőzések terén.

- Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült belőni az utolsó helyzetet a kinti meccsen. De nézzük a pozitív oldalát, négy mérkőzés óta nem kaptunk gólt, és helyzeteik sem voltak nagyon az ellenfeleknek. Nem hiszem, hogy nagy meglepetést tartogat a Partizan, végig koncentrálnunk kell, hogy ne engedjünk nekik lehetőséget. Ha taktikailag végig tökéletes mérkőzést játszunk, meglehet az, amire készülünk. 50-50 százalék esélye van a csaptoknak a továbbjutásra - tette hozzá a tréner. - Nem hiszem, hogy ezen a szinten meglepetést tudnak okozni egymásnak a csapatok, az dönt, ki tudja ráerőltetni a játékát a másikra. Stabilan kell futballoznunk. Egységes, kompakt csapatként kell fellépnünk az első perctől az utolsóig, készen állunk a találkozóra. Ez olyan mérkőzés lesz, ahol nem szépen kell játszani, hanem nyerni kell! - jelentette ki Marko Nikolics.

A vezetőedző arra is kitért egy újságírói kérdésre a felvezető sajtótájékoztatón, hogy akár büntetőpárbajra is sor kerülhet. Ha így lesz, a fejében már összeállt, hogy kik állhatnak a labda mögé. De hangsúlyozta: győzelemre készül a Videoton. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy jegy nélkül senki ne induljon el, s mindenki legalább egy órával a kezdés előtt foglalja el helyét a Pancho Arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!