Sportvilág

2011.11.15. 17:34

Jiu jitsuban is a jók között

FMH - Hetedik alkalommal rendezték meg Budakalászon a brazil jiu jitsu legrangosabb hazai megmérettetését, a Hungarian Open elnevezésű tornát.

Matók János

Az esemény nyitott volt,  nemcsak a magyar, de a külföldi versenyzők számára is, akik főleg a környező országokból érkeztek hazánkba. Az indulók sorában a brazil jiu jitsu művelőin kívül megtalálhatók voltak egyéb stílusok képviselői is, akik elsősorban a judo, a birkózás, a hagyományos jiu jitsu, a kempo és az mma (ketrecharc) sportágak gyakorlói közül kerültek ki.  A még bejegyzés alatt álló székesfehérvári Gracie Barra Alba Regia csapatából Gágó Milán, Nagy Bertalan, Rappold András, Rubint Gábor, Skobrák László, valamint az  edzőik:  Romanek Bence és Pintér Tibor vettek részt a versenyen. A fehérvári harcművészek  végül két érmet szereztek: Romanek a dobogó harmadik, amíg Pintér  2010 után másodszor  az első fokára léphetett fel.
- Mi az a brazil jiu jitsu? Valahol ott kezdődik, ahol a birkózás és a cselgáncs befejeződik. A ketrecharcnál alkalmazzák szívesen, ott figyeltem fel  én is arra, hogy milyen hatékony, s akkor szerettem bele ebbe. De az is tény: harcművészeti ág ilyen hamar még nem lett világhírű, mint ez.  A jiu jitsu brazil változata különbözik a többitől, s én ezt éreztem hozzám a legközelebbinek - mondta a 32 éves Pintér Tibor, aki művelője és egyben oktatója is kedvenc  sportágának. Székesfehérváron egy éve működnek, így az idei  Hungaria Openen megszerzett két érem az első nagy - kisebb viadalokon természetesen  már elindultak - sikerüket jelenti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!