Sportvilág

2013.02.14. 16:30

Marosi Katáék nagyot küzdöttek, de kikaptak

Kiesett a katari nemzetközi WTA női tenisztorna 2. fordulójában a Marosi Katalin, Darija Jurak páros, miután másfél órás csatában vereséget szenvedett a Grönefeld, Peschke duótól.

Matók János

Az első napi meggyőző 6:2, 6:2-es győzelem után, a fehérvári Marosi Katalin, és horvát párja, Darija Jurak a dohai torna második fordulójában már sokkal nehezebb ellenféllel nézett farkasszemet: riválisuk az az Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke (német, cseh) egység volt, amely az idei versenyek utáni világranglistán a 12. helyen áll.

 

 

Marosi Katalin (balra) és Darija Jurak bizakodva készült a mérkőzésre (Fotó: Cserny Csaba)

Igaz, Marosiék sem panaszkodhatnak a 14. helyükkel, de papíron Grönefeldék számítottak inkább a találkozó esélyesének. Ettől függetlenül a magyar, horvát duó úgy lépett pályára, hogy mindent megtesz a siker érdekében. Mert ezúttal is szerettek volna összecsapni a világelső Errani, Vinci duóval, amely ismét az ő águkon szerepel, s kedvező helyzet esetén a döntőbe jutásért találkoztak volna.

Sajnos nem jött össze, pedig Katáék hihetetlen jó játékkal nyitottak, szinte pillanatok alatt lemosták 6:1-re a riválist. Nem is hittek a szemüknek Peschkéék, akik a folytatásban aztán összeszedték magukat. A második szettet, a nagy melegben 7:5 arányban már ők nyerték meg, így következhetett a mindent eldöntő rövidítés. Amely az idén már nem először, nem hozott szerencsét Katáéknak, hiszen 10-6-ra azt is a rivális duó nyerte meg, így ők a 3. fordulóba jutottak, amíg Marosiék elbúcsúztak Katartól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!