Székesfehérvár

2009.05.14. 02:27

Most leadhatjuk az ócska monitorunkat

Székesfehérvár - Hogy kellenek ilyen lakossági akciók, azt bizonyítja az előzőek eredményessége: tavaly is rengeteg elektronikai hulladékot adtunk le, most is megtehetjük.

Kocsis Noémi

E sorok írója tegnapelőtt Alcsúton autózott, s a közútra kitéve két helyen is látott kidobott tévéket. Hasonló látványra remélhetőleg nem kell számítani a fehérvári közutak mentén, létezik ugyanis egy jó akció megoldásként: bárki elviheti a Skála parkolójába évente egy-két alkalommal az otthoni (nem kereskedelmi mennyiségű) elektronikai hulladékát. A legközelebbi alkalom május 16-án lesz, 9- 13 óra között. Ennek részleteit tegnap a városházán sajtótájékoztatón is ismertették a szervezők.

A programot közösen szervezi az ARISZ, a Gaja Környezetvédő Egyesület, Márton Zoltán önkormányzati képviselő, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi és kommunális irodája, valamint a Depónia Kft. A korábbiakban tapasztaltak nyomán idén sem kedveznek a cégeknek, kizárólag a lakosságnak szól az akció.

Ami a másféle hulladékot illeti, lapunk Tegyünk rendet a környezetünkben! kezdeményezése pénteken 8 órakor eredményhirdetéssel zárul, akkor kiderül, kihez kerülhet a fűnyíró, amelyet a beküldött szemétfotókért ígértünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!