Székesfehérvár

2009.10.14. 02:29

Negyedmilliárdból újul meg az Ezredéves

Székesfehérvár - A Segítő pályázati programon 240 millió forintot nyert Fehérvár, így teljesen megújulhat a sérült gyermekeket oktató Ezredéves óvoda és iskola.

Házi Péter

 

 
Az épületet tegnap járták be, s mutatták meg a sajtónak
Fotó: FMH

- Az Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola teljes egészében megújulhat, hála annak a 240 milliónak, amit az önkormányzat elnyert a Segítő program keretében. Ebből az összegből a tetőteret is beépítik, és az épület egy lift segítségével, új mosdók kialakításával teljesen akadálymentes lesz - jelentette be a már zajló felújítás helyszínén Warvasovszky Tihamér, Fehérvár polgármestere. Hozzátette, a több mint nyolcvan gyermeket a város más iskoláiba, óvodáiba helyezték el a felújítás időtartamáig. Szigli István, a városfejlesztési bizottság elnöke ezzel kapcsolatban hozzátette, azért választották kivitelezőnek a Bonzók 94 Kft.-t, mert előteljesítést vállalt, azaz a remények szerint 2010 februárjának végére elkészülnek a rekonstrukcióval.

Fiedler Ágnes, a projekt menedzselését végző Székesfehérvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője kiemelte, az önkormányzatnak mindössze 29 milliós önerőt kellett a felújításhoz hozzátennie, s a komplex akadálymentesítés után braille-írásos információs táblák segítik a vakokat, a hallásukban korlátozottak számára pedig indukciós jelerősítő hurkokat építenek be az épületbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!