Székesfehérvár

2014.09.25. 18:15

Hat autóbusz érkezik

Székesfehérvár - Decemberben forgalomba állítják azt a hat autóbuszt, amelynek beszerzését már elindította az Alba Volán Zrt.

Útjára indította az Alba Volán Zrt. azt a közbeszerzési eljárást, amely nyomán hat autóbuszt vásárol. A buszoknak többek között a fel- és leszállás könnyítő alacsonypadlós kivitel mellett a második ajtónál kihajtható rámpával is kell rendelkezniük a kerekes székes és babakocsis közlekedés segítésére.

Ehhez hasonló autóbuszokat vásárolnak majd decemberig. Fotó: OKK

Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta, a buszok – várhatóan decemberi érkezésével – a hat legidősebb fehérvári járművet cseréli le a Volán. A helyi közlekedésben résztvevő autóbuszok átlagéletkora ezzel másfél évvel csökkenhet (14,9-ről 13,4-re). Cser-Palkovics András polgármester az újonnan beszerzendő buszok kapcsán a közösségi közlekedés fejlesztéséről beszélt.

„Egy Székesfehérvár nagyságú város esetében – ahova a helyi lakosok mellett több tízezren járnak naponta munkába és iskolába – nagyon fontos az autóbusz-közlekedés. Az önkormányzat nemcsak a működtetéshez szükséges anyagi forrásokat biztosítja, hanem a képviselőkhöz eljutó lakossági véleményeket is beépíti egy-egy menetrend módosításkor. A járatok száma és útvonala mellett az utazás színvonala is egyre javul, ebben a tavaly kialakított új utas tájékoztató rendszer mellett a hat jármű is jelentős állomás." A polgármestere szerint a környezetvédelem miatt is fontos az eszközök életkorának csökkentése. A társaság legutóbb 2009-ben hét, 2011-ben egy használt autóbuszt vásárolt, amelyek azóta is a város helyi közlekedésében dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!