Magyar fiatalok sikerei a karate-EB-n

2018.12.29. 16:00

A kontinens legjobbjai közt

Közel ezer, fehér karategíbe (ruhába) öltözött ifjúval, 27 ország karatékájával vettünk részt a kolozsvári sportcsarnokban, a VIII. Karate Európa-bajnokságon.

Az Európa-bajnokság megnyitója a kolozsvári sportcsarnokban Fotó: A szerző

A 13–14 éves korosztály versenyein a magyar csapatban velem együtt négyen képviseltük hazánkat: Soma Áron, Topolyai Máté és Gerencsér Bálint s jómagam, Szabó Bálint Lajos.

Nagy megmérettetés volt számunkra, mivel közel hetven versenyző indult a mi korosztályunkban. Az első napon csapatküzdelemmel kezdtünk, a következő napon az egyéniben folytathattuk a versenyt. A magyar versenyzőkkel egyéni számban versenyeztünk, ahol látványos megoldásokkal is előrukkoltunk a versenyen.

Sajnálatos módon a selejtezőben a korosztályban lévők több mint háromnegyede kiesett, köztük Soma Áron, a kiváló magyar karatéka. Gerencsér Bálint negyedik helyen végzett, kitűnően szerepelt.

Az Európa-bajnokság megnyitója a kolozsvári sportcsarnokban
Fotó: A szerző

Szerencsére nekem sikerült végigverekednem magamat a döntőig. A hetven induló között jutottam el a fináléig. A döntőben ellenfelem Puskin Gorai rutinos belga karatéka volt, vele mérkőztem meg az Európa-bajnok címért.

Nagyon szoros és izgalmas verseny volt, de végül döntetlennel zártuk a versenyt, annak ellenére, hogy a küzdelem közben komolyabban megsérültem. Így a 13–14 éves kategóriában két aranyérmet is kiadtak. A második helyen szintén egy magyar utánpótlás-versenyző végzett: Topolyai Máté, nagyon szépen szerepelt, és egy hajszálon múlott, hogy nem lett magyar–magyar döntő.

 

Szabó Bálint Lajos 9/D

Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!