Vértesalja

2011.06.23. 02:28

Megtervezték a házukat

Bodajk - A harmadik rendezvényét tartották a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolában annak az uniós támogatással szervezett programsorozatnak, amely a fenntartható fogyasztás érdekében vállakozik a szemléletformálásra.

Kiss László

A programsorozat keretében az általános és középiskolás tanulók interaktív foglalkozások keretében tapasztalják meg, hogy a mindennapi életben hozott fogyasztói döntések milyen hatással vannak a környezetre, és megismerkednek olyan fogalmakkal, mint a környezettudatos életvitel, a tudatos vásárlás - mondta el lapunknak Ortner Renáta tanárnő. Mivel Magyarországon az energiafelhasználás mintegy negyven százaléka az épületekben történik, a januárban indult programsorozat harmadik foglalkozása az épületenergetika, illetve a megújuló energiaforrások megismertetését tűzte ki célul. Mivel az ismeretszerzés leghatékonyabb módja a tapasztalaton és részvételen alapuló tanulás - például a filmvetítés mellett -, a diákok megtervezték saját, alternatív energiaforrásokat felhasználó házukat, a rajzverseny témája pedig a szuper- és hipermarketek nélküli világ bemutatása volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!