Frissen Fejérből

2021.11.15. 07:00

A magyar családokért mondtak imát a Szent Imre-templomban

A főpásztor vezette misén nemcsak az Úr védelmét kérték a magyar családokra, hanem az első szent családunk, István, Gizella és Imre közbenjárását is.

Palocsai Jenő

Az eseményen számtalan kisgyermek is jelen volt, akik vagy a padok között sétálva, vagy szüleik karján hallgatták végig a Spányi Antal által celebrált ünnepi misét.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Egyházmegye papságának felvezetésével vonult be Spányi Antal szombaton tíz órakor. A főpásztor elmondta: – Férfi és nő házasságában öröm és boldogság van jelen, az Úr rendelése szerint. Sok mai család életébe nem látunk bele, de van egy család, akit jól ismerünk. Magyar család, szent család, az első magyar szent király Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre herceg. Ereklyéiket látjuk, de hitünk által azt is tudjuk, hogy velünk vannak, mert kérjük őket, tanítsanak bennünket, mert figyelünk rájuk és nem hagynak bennünket magunkra próbatételek idején sem, mert tudják, hogy összetartozunk a vérség kötelékével, mint Mária népének gyermekei, az ő országának tagjai.

Az eseményen számtalan kisgyermek is jelen volt, akik vagy
a padok között sétálva, vagy szüleik karján hallgatták végig a Spányi Antal által celebrált ünnepi misét.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A misén szó esett arról is, hogy talán a mai kor embere szerint a szenteknek könnyű volt az életük, hiszen ők szentek voltak. Spányi Antal csak a magyar szentek sorából fel tudott sorolni nem is egy ellenpéldát, így a Nyulak szigetén szenvedő Szent Margitot vagy éppen Szent László királyt. Őket és családjaikat ugyanúgy próbák elé állította az élet, ahogy a mai kor emberét és a mai családokat. A főtisztelendő áldást kért a családokra és azzal biztatta azokat, akik esetleg csüggednek, hogy amire az embernek magától nincs ereje, az sikerülhet Isten erejéből.

„Hitünk által azt is tudjuk, hogy velünk vannak, mert kérjük őket, tanítsanak bennünket”
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!