Videoton

2013.02.17. 06:33

Arccal a Loki felé

Parádézott a Videoton labdarúgó-csapata szombaton Belekben, az utolsó felkészülési mérkőzésen: a piros-kékek nyolc góllal tömték ki a kínai Hangcsou Greentown gárdáját.

Bobory Balázs

José Gomes elégedett lehetett.

"Ismét nagyon elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével. Nehéz ellenféllel volt dolgunk, még akkor is ha esetleg az eredmény mást sejtethet. Egy ilyen stílusú együttes ellen mindig rengeteget kell futni, tehát a fiúknak keményen meg kellett dolgozniuk a sikerért. Szinte minden nagyobb helyzetünket sikerült gólra váltanunk, bár három óriási lehetőségünk kimaradt a kínai kapus jóvoltából. Nagyon örülök, hogy ilyen teljesítményt sikerült nyújtanunk, és azt hiszem, annál többet, amit ma a pályán mutattak a srácok, nem is kérhettem volna tőlük. Egy szóval: teljes mértékben megérdemli a csapat a gratulációmat  - értékelt a Hangcsou Greentown ellen aratott 8-0-s győzelem után José Gomes, a fehérváriak mestere a vidi.hu-nak.

Nos, a kínai bajnokság 13. helyezettje alaposan pórul járt a Vidivel szombaton, mert egy motivált, rengeteget futó, helyzeteit kíméletlenül kihasználó ellenfélre akadt. José Gomes most azoknak adott lehetőséget, akik a két beleki edzőmeccs közül az első kevesebbet szerepeltek, a rotáció pedig sikerrel járt.

A Hangcsou mindössze az első félidő első felében volt partnere a piros-kékeknek, akik aztán felőrölték a kínai együttest, aztán össze is roppantották. A legörvendetesebb az volt, hogy a szombati mérkőzésen parádéztak a csatárok, ennek köszönhetően a támadójáték több volt, mint kielégítő. Az első félidőben a téli igazolás, Álvarez duplával nyitott, aztán jött Paraíba, aki a 34. és 67. percben között mesterhármast ért el.

Torghelle Sándor eleinte az előkészítésben jeleskedett, aztán a hajrában maga is betalált kétszer, a csatárok idilljét pedig Szekeres Adrián törte meg egy rögzített helyzet után szerzett fejesgóllal, 8-0 lett a végeredmény. Amit már hét közben is megjegyeztünk: José Gomes társasága egyértelműen törekszik a látványos, de főleg hatékony támadójátékra, ez pedig eddig hiánycikk volt Fehérváron. Persze tudjuk: a puding próbája az evés, vagyis a portugál mester által elképzelt termék a próbákon jól működött, a lényeg azonban az lesz, amikor élesben tesztelik. Az első ilyen lehetőségre sem kell sokat várni: szerdán a Debrecen látogat a Sóstói Stadionba. A tét a továbbjutás a Ligakupában. Ez lesz a tavaszi hadjárat első nagy állomása. 

Amelyben bizalmat kap, és számítanak rá, már a sérülése után visszatérő Stopira is szerephez juthat.

- Nagyon jól érzem magam a pályán, örülök, hogy végre teljes értékű edzésmunkát végezve edzhetek a csapattal, és már játszani is tudok. Ugyan-akkor azzal is tisztában vagyok, hogy a százszázalékos erőnléti állapot eléréséhez még rengeteg a teendőm. Pedig a kezdőbe csak ilyen állapotban van esélyem visszakerülni, úgyhogy természetesen az a célom, hogy ez minél előbb megtörténjen. Azt hiszem ebből kiderül, hogy rég éreztem magam ilyen jól - mondta jókedvűen a Videoton FC Zöld-foki szigeteki válogatott futballistája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!